Головна » 2006 » Серпень » 04
За даними обстеження з питань економічної активності населення віком 15-70 років, яке проводилося за методологією Міжнародної Організації Праці (МОП), рівень безробіття, як зареєстрованого, так і не зареєстрованого в службі зайнятості області є більшим, ніж у середньому по Україні (7,2%).
Особливо гострою є проблема зайнятості випускників вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Головною причиною виникнення цієї проблеми є відсутність чіткого взаємозв’язку між ринком освіти і ринком праці, надлишковий випуск в області фахівців із окремих професій, спеціальностей. Щорічно майже кожний тринадцятий випускник ВНЗ та кожен п’ятий випускник ПТУ звертаються за допомогою в працевлаштуванні до служби зайнятості, поповнюючи лави безробітних. Як результат – професійні знання випускників залишаються нереалізованими і знецінюються.Крім того, існують проблеми щодо задоволення вакансій, заявлених роботодавцями. Обласною службою зайнятості проведено відповідне обстеження і встановлено, ... Читати далі »
Просмотров: 990 | Дата: 2006-08-04 | Рейтинг: 0.0/0

Міністерство будівництва та архітектури України оголосило підсумки конкурсу на найкращі споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію у 2005 році. У номінації "Житлові будинки та комплекси" перше місце здобув тернопільський 72-квартирний будинок за адресою Рєпіна, 18. Він побудований разом із адмiнпримiщеннями, гаражами-стоянками та підземними гаражами, магазинами. А споруджувало його будівельно-монтажне управління "Промбуд" – структурний підрозділ ВАТ "Тернопільбуду". У День будівельника, 13 серпня, відбудеться нагородження. Переможці, котрі продемонстрували, як потрібно будувати і запроваджувати нові екологічні та зручні технології, отримають спеціально виготовлені статуетки.
Просмотров: 1109 | Дата: 2006-08-04 | Рейтинг: 0.0/0

7 серпня у Тернополі у Кінопалаці (колишній кінотеатр ім. Івана Франка) відбудеться презентація художньо-документального фільму про життя і діяльність видатного українського політика, публіциста, Національного Героя України В’ячеслава Чорновола. Назва фільму – “Той, що пробудив Кам’яну державу”.Цю кінострічку створено задля увіковічення та популяризації імені В’ячеслава Чорновола. Серед іншого у фільмі акцентовано увагу на унікальних хронологічних кадрах з історії Народного Руху України, котрих ніколи не показували по телебаченню. За жанром фільм художньо-документальний, бо в ньому дуже важливу роль відіграють екранізовані протоколи допитів В’ячеслава Чорновола у виконанні чудових акторів Сергія Романюка і Євгена Паперного. “За рахунок цього ми відійшли від “сухої” документалістики. Фільм вийшов емоційним, авторським”, – каже Володимир Онищенко. Знімався фільм у різних куточках України – у Києві, Маріуполі, Донецьку, Львові, тобто у тих місцях, з якими пов’язана доля Чорновола. Режисер ... Читати далі »
Просмотров: 1097 | Дата: 2006-08-04 | Рейтинг: 0.0/0

Народний депутат України Орест Муц ще два місяці тому пообіцяв оприлюднити в ЗМІ дані про власників квартир, які отримали їх із фонду міськради. Однак час йде, а інформації досі немає. Що ж трапилось? Виявляється нардеп направив відповідний запит на ім’я начальника відділу квартирного обліку Марії Турчин і в встановлений законом термін відповіді так і не дочекався. Черговим кроком стала позовна заява на бездіяльність посадової особу. Справу прийняли до провадження, однак її подальший розгляд перенесли на 11 вересня. Так сталося, тому, що пані Турчин за розпорядженням міського голови... Богдана Левкова знаходиться в відпустці до 8 вересня (60 календарних днів!!!). Суддя Ірина Підлісна зважила на обставину відсутності відповідача і перенесла засідання на вересень, додавши, що буде вимагати від відповідача всі потрібні документи. В свою чергу позивач прагне не лише отримати необхідну інформацію, але й притягнути начальника відділу квартирного обліку Турчин М.Д. до відповідальності.
< ... Читати далі »
Просмотров: 1089 | Дата: 2006-08-04 | Рейтинг: 0.0/0