Головна » 2009 » Жовтень » 31 » В Україні введено карантин і обмежено пересування між областями
2:15 AM
В Україні введено карантин і обмежено пересування між областями
nullУряд оголосив карантин у дев'яти областях Західної та Центральної України. Пересування між цими областями обмежено. 

УНІАН 
У девэяти областях України запроваджено карантин 
У дев'яти областях України оголошено карантин у зв'язку з епідемією грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. 
Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на екстреному засіданні уряду, присвяченому епідеміологічній ситуації в Україні. "Лабораторним шляхом в Україні встановлено випадки каліфорнійського грипу. У трьох областях – Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській - визнається такий стан, що досяг епідемічного порогу", - заявила Тимошенко. 

За її словами, спалахи захворювань також зафіксовано у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Хмельницькій і Вінницькій областях. В усіх цих регіонах запроваджено карантин, оголосила прем'єр. 

Також вона сказала, що уряд обмежить пересування громадян між областями без необхідної потреби. Вона висловила побажання, щоб "сьогодні ми чітко з'ясували всі питання, що пов’язані з перетинанням кордонів". 

"Щоб ми з'ясували всі наші дії, які дадуть можливість нам проконтролювати пересування людей між областями і зробити так, щоб ці пересування були під контролем і відбувалися тільки в особливих випадках", - додала Тимошенко. 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я офіційно оголосило про епідемію грипу A/H1N1 в Україні. Кількість померлих від грипу в західноукраїнських областях перевищила 35, в аптеках закінчуються ліки та марлеві пов'язки. 

В той же час, діагноз свинячий грип офіційно підтверджено в 11 випадках. Під підозрою ще майже тисяча людей. 

Разом із тим, МОЗ планує оголосити карантин на всій території України. По всій Україні закрито всі навчальні заклади.

Переглядів: 3064 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 1.0/1