Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Бригади швидкої вдвічі перевиконують норму
2:02 PM
Бригади швидкої вдвічі перевиконують норму
"Ми поставили додаткові ліжка, бо ситуація зараз дуже напружена. Від початку епідемії до нас надійшов 71 пацієнт з ГРВІ. Серед них - 30 чоловік з ускладненнями у вигляді пневмонії. Четверо людей наразі в реанімації, троє з них на штучній вентиляції легень". 
Бригади швидкої допомоги 28 жовтня виїздили на виклики 354 рази, позаминулої - 242. Люди змушені іноді по годині чекати швидку, хоча медики й працюють на межі. А лікарні, куди везуть хворих - переповнені. 
Добова норма викликів однієї бригади за зміну - 9-11. В зв'язку з епідемією виїжджати іноді доводиться до 20 разів. 

"За одне чергування - 354 виклики" 

Проте наразі бригади швидкої справляються з навантаженням, хоча і дається це нелегко. 
- Такої кількості викликів я не пам'ятаю, відколи працюю, - говорить головний лікар комунального центру швидкої медичної допомоги Михайло Джус. - Більше трьох сотень, це справді багато. Бригади не встигають відпочити від одного виклику, як потрібно їхати на інший. А ще ж і наші працівники хворіють. Доводиться доукомплектовувати бригади, але поки справляємось. У нас постійно чергує 18-19 машин. 
Від початку епідемії найбільше викликів було 26-27 жовтня - 242, та 27-28 жовтня - 354, кажуть у швидкій. Проте все більший відсоток людей викликає медиків через гострі респіраторні віруси та підозру на грип. 
- Приміром 26-27 жовтня, з 242 викликів 42 - підозра на ГРВІ. Наступного чергування з 354 виїздів - уже 108 осіб з підозрами на інфекцію, - зазначає Михайло Джус. - Чимало викликів було до дітей - з 108 виїздів 40 неповнолітніх. Не всіх хворих ми госпіталізуємо. Комусь надаємо допомогу вдома. Зараз часто люди викликають медиків, аби перестрахуватись, не маючи виражених симптомів. Госпіталізували переважно в лікарню швидкої допомоги. Зараз там проблеми з вільними місцями. Тому веземо пацієнтів у лікарні за місцем проживання. 
"Аби лікувати - доставили ліжка" 
Лікарня, швидкої допомоги, де найбільше інфекційне відділення в області, й справді перевантажена. Там на лікуванні перебуває 287 людина, а відділення розраховане на 265 хворих. 
- Ми поставили додаткові ліжка, бо ситуація зараз дуже напружена, - говорить головний лікар комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. - Від початку епідемії до нас надійшов 71 пацієнт із ГРВІ. Серед них - 30 чоловік з ускладненнями у вигляді пневмонії. Четверо людей наразі в реанімації, троє з них на штучній вентиляції легень. 
У лікарні кажуть: думали, що пік інфекції припав на понеділок. Адже наступного дня надходжень хворих було менше. Утім, в середу та четвер кількість пацієнтів знову зросла. 
- Ми вже не можемо приймати пацієнтів, бо до нас людей навіть з районів привозили. Наразі лікуємо тих, хто є, - зазначає пан Чайківський. - Стан тих людей, які в реанімації, складний. Небезпечними є й ускладнення у вигляді пневмонії - через невдале лікування чи запізніле звернення до медиків. Сподіваємось, що ситуація скоро нормалізується, а хворих поменшає. 
В лікарні швидкої допомоги від початку епідемії померли двоє пацієнтів, каже він.

Переглядів: 2804 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 5.0/1