Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Влада радить стерегтися вірусу (звернення голови облради)
1:50 PM
Влада радить стерегтися вірусу (звернення голови облради)
nullОбласна влада радить уникати місць скупчення людей, уникати тісних контактів із хворими людьми, не займатися самолікуванням та при перших ознаках захворювання звертатися до лікарів. Про це йдеться у зверненні голови облради Олексія кайди до тернополян. 

Текст звернення: 
Звернення голови обласної ради Олексія Кайди до мешканців Тернополя і області щодо ситуації із захворюваністю на ГРВІ.
На Тернопільщині виникла складна епідемічна ситуація із захворюваннями на гострі респіраторні вірусні інфекції. В обласному центрі оголошено карантин у школах. Через високий показник захворюваності обласна рада звернулася до ректорів припинити тимчасово навчання у вишах області. 

На жаль, зареєстровані на Тернопільщині летальні випадки, спричинені важкими формами пневмонії. Наразі вірусологи з’ясовують причину цих захворювань. Підтверджень, що саме вірус грипу став причиною смерті людей, поки що немає. 

Тернопільська обласна рада повідомляє: 
28 жовтня 2009 року в області створено штаб, до складу якого увійшли начальник головного управління охорони здоров»я Тернопільської ОДА Богдан Ониськів, головний держаний санітарний лікар області Степан Дністрян, ректор Тернопільського державного медичного університету Леонід Ковальчук, головний лікар Тернопільської обласної клінічної лікарні Мирослав Гірняк. 
При оперативному штабі сформовано 25 виїзних груп, які надаватимуть невідкладну консультативно-лікувальну допомогу важкохворим. 
Для раннього виявлення хворих створено «гарячу» телефонну лінію, по якій надають консультації фахівці з гострих респіраторних вірусних інфекцій. 
Наказом міністра охорони здоров»я на Тернопільщині створена протиепідемічна комісія, до якої увійшли фахівців з Києва та області. 

Тернопільська обласна рада звертається до громадян дотримуватися основних правил та вимог при епідеміях гострих респіраторних вірусних інфекцій: 

- уникати місць скупчення людей 
- уникати тісних контактів із хворими людьми 
- не займатися самолікуванням 
- при перших ознаках захворювання звертатися до лікарів. 

Тернопільська обласна рада нагадує: вірусні інфекції та грип небезпечні своїми ускладненнями. Тому дотримання правил та вимог при епідеміях гострих респіраторних вірусних інфекцій гарантуватиме збереження здоров»я кожного мешканця міста та області. 
Телефони «гарячої» лінії – 42-20-63, 42-20-64, 42-20-65

Переглядів: 2765 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0