Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Троє людей померло у Тернополі від ускладнень грипу типу Н1N1 – епідеміологи
2:32 AM
Троє людей померло у Тернополі від ускладнень грипу типу Н1N1 – епідеміологи
nullТри смерті зафіксовано у Тернополі у результаті захворюваності на грип типу Н1N1, а загалом у області від Каліфорнійського грипу померло уже 12 людей. 270 тернополян перебувають сьогодні у лікарнях міста з ускладненою формою грипу. В основному це люди працездатного віку. Медики кажуть, що сьогодні ситуація залишається складною, проте стабільною. 

З 25 жовтня не зафіксовано нових ускладнених випадків захворюваності, зменшується поступово і кількість хворих дітей. Головний державний санітарний лікар Тернополя Володимир Панічев каже, що якщо так буде продовжуватися і надалі, то через 2-3 тижні місто зможе вийти з епідемії. Проте стверджувати це не береться стовідсотково ніхто. Усе залежить від погоди та перебігу захворюваності. 
Аби лікарні Тернополя змогли помістити усіх хворих, перепрофілювали деякі відділення, збільшили кількість ліжок у стаціонарах, каже начальник міського управління охорони здоров’я Василь Бліхар. У півтора рази зросла кількість викликів лікарів швидкої допомоги. 
З початком епідемії з аптек різко зникли усі імунні засоби профілактики та протигрипозні ліки. Важко купити у ці дні і захисні пов’язки. Але влада міста запевнила, що ця ситуація буде вирішена. Місто уже закупило маски за рахунок благодійних внесків. Вони будуть роздаватися на вулицях Тернополя. Окрім того, до обласного центру прийшов вантаж з Міністерства охорони здоров’я. Міський голова заявив, що спеціальні комісії будуть відстежувати аби ціни у аптеках не підвищувалися.

Переглядів: 3522 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0