Головна » 2009 » Жовтень » 31
nullРада нацбезпеки та оборони вирішила попросити світову спільноту надати їй 50 мільйонів вакцин від свинячого грипу задля попередження епідемії грипу в Україні. 

Як запобігти захворбвання на грип 

Задля боротьби з епідемією грипу Україна буде купувати 50 мільйонів доз вакцини 
Рада національної безпеки та оборони вирішила звернутися до світової спільноти з проханням надати їй 50 мільйонів доз вакцини для боротьби з епідемією грипу в Україні. 
Про це повідомила народний депутат, секретар комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я Лілія Григорович. 

"Є два препарати, за якими ми будемо звертатися до світової громадськості", - заявила вона, уточнивши, що українська сторона сподівається отримати 50 мільйонів доз вакцини від свинячого грипу A/H1N1. 

Нагадаємо, раніше РНБО вирішила звернутися до світової спільноти за наданням ліків від свинячого грип ... Читати далі »
Просмотров: 3307 | Дата: 2009-10-31 | Рейтинг: 2.0/1

nullТри смерті зафіксовано у Тернополі у результаті захворюваності на грип типу Н1N1, а загалом у області від Каліфорнійського грипу померло уже 12 людей. 270 тернополян перебувають сьогодні у лікарнях міста з ускладненою формою грипу. В основному це люди працездатного віку. Медики кажуть, що сьогодні ситуація залишається складною, проте стабільною. 

З 25 жовтня не зафіксовано нових ускладнених випадків захворюваності, зменшується поступово і кількість хворих дітей. Головний державний санітарний лікар Тернополя Володимир Панічев каже, що якщо так буде продовжуватися і надалі, то через 2-3 тижні місто зможе вийти з епідемії. Проте стверджувати це не береться стовідсотково ніхто. Усе залежить від погоди та перебігу захворюваності. 
Аби лікарні Тернополя змогли помістити усіх хворих, перепрофілювали деякі відділення, збільшили кількість ліжок у стаціонарах, каже начальник міс ... Читати далі »
Просмотров: 3534 | Дата: 2009-10-31 | Рейтинг: 0.0/0

Партія регіонів вимагає відставки міністра охорони здоров’я Василя Князевича через неналежну підготовку до епідемії грипу. ПР збирає кошти для боротьби з грипом. 

Партія регіонів вимагає відставки міністра охорони здоров’я Василя Князевича через епідемію грипу в Україні. 
Про це заявив у Харкові лідер Партії регіонів, кандидат у президенти Віктор Янукович. 

“Ми вимагаємо негайної відставки міністра Князевича і всіх, хто має до цього відношення”, - сказав Янукович. 

Він заявив про те, що його політична сила вимагає негайно завезти в Україну препарати і обладнання для боротьби з грипом; оголосити мораторій на всі масові заходи в країні; всім обласним управлінням охорони здоров’я відзвітувати, наскільки сьогодні Україна готова до антиепідеміологічних заходів. 

Янукович гостро розкритикував Міністерство охорони здоров’я, оскільки вважає, що воно виявилося непідготовленим до епідемії грипу A/H1N1. 
На думку Януковича, відбулося формальн ... Читати далі »
Просмотров: 3070 | Дата: 2009-10-31 | Рейтинг: 0.0/0

nullКількість померлих від ГРВІ та грипу на Львівщині та Прикарпатті продовжує зростати. Загальна кількість хворих на Прикарпатті становить 16,5 тис, на Львівщині - 48,7 тис. 

На Заході збільшується кількість хворих на грип 
Кількість померлих від епідемії грипу у Львівській області збільшилася до 14 людей. 
На 17.00 30 жовтня у Львівській області захворіли 48,7 тис. осіб; з них дітей до 14 років 25,9 тис. Кількість госпіталізованих за цей період 442 особи: дорослих – 305, дітей до 14 років – 137. За цей період померло 14 осіб, в тому числі одна дитина. 

Як повідомили у прес-службі ГУ МНС України в Івано-Франківській області, протягом 23-28 жовтня в області зареєстровано 6 летальних випадків в осіб 25-49 років, які були госпіталізовані з діагнозом "негоспітальна двобічна пневмонія". 

На Прикарпатті на грип захворіло 16,5 тис. людей. За повідомленнями обласної СЕС, на Прикар ... Читати далі »
Просмотров: 3054 | Дата: 2009-10-31 | Рейтинг: 4.0/1

nullУряд оголосив карантин у дев'яти областях Західної та Центральної України. Пересування між цими областями обмежено. 

УНІАН 
У девэяти областях України запроваджено карантин 
У дев'яти областях України оголошено карантин у зв'язку з епідемією грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. 
Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на екстреному засіданні уряду, присвяченому епідеміологічній ситуації в Україні. "Лабораторним шляхом в Україні встановлено випадки каліфорнійського грипу. У трьох областях – Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській - визнається такий стан, що досяг епідемічного порогу", - заявила Тимошенко. 

За її словами, спалахи захворювань також зафіксовано у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Хмельницькій і Вінницькій областях. В усіх цих регіонах запроваджено карантин, оголосила прем'єр. 

Також вона сказал ... Читати далі »
Просмотров: 3078 | Дата: 2009-10-31 | Рейтинг: 1.0/1

nullЛуцьк: на ринках ажіотаж на цибулю й часник 
В аптеках міста скупили майже всі профілактичні засоби проти грипу. Немає також марлевих пов’язок, у більшості аптек помітна навіть нестача елементарного вітаміну С. 
Ще вчора такої паніки та черг біля аптек у місті не було. Як розповідають самі аптекарі, сьогодні зранку, перед відкриттям закладів перед аптечними пунктами стояли вже чималі шеренги людей. До обіду в аптеках уже не було жодних протигрипозних чи профілактичних ліків, які рекомендують медики: оксолінової мазіь, амізону тощо. Натомість на ринках спостерігається помітний ажіотаж на цибулю та часник. 
Голова облдержадміністрації на прес-конференції повідомив, що мав переговори з представниками фармацевтичних компаній, котрі запевнили його, що здійснюватимуть усі від них залежні заходи щодо забезпечення міста медикаментами. 
Загалом поки що на вулицях Луцька людей у пов’яз ... Читати далі »
Просмотров: 3060 | Дата: 2009-10-31 | Рейтинг: 2.3/3

nullСкасовані масові заходи по всій Україні. Таке рішення на екстренному засіданні ухвалив Кабінет міністрів. Це - запобіжний захід у зв'язку із епідемією свинячого грипу. Карантин запровадили у 9 областях. 
У трьох із них - Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській - перевищений епідемічний поріг. У сусідніх із ними регіонах - на Закарпатті, Буковині, Рівненщині, Волині, Хмельниччині та Вінниччині - фіксують численні випадки захворюваннях. 

На три тижні уряд запроаджує канікули у навчальних закладах і заборняє будь-які мосові заходи. Обмеженим буде і пересування із області в область. Під контроль беруть аптеки. Для кожної встановлять мінімальний пакет ліків та медичних масок. Прем'єр Юлія Тимошенко пригрозила скасуванням ліцензій недобросовісним фармацевтам. 

Юлія Тимшенко,прем'єр-міністр України: "Якщо в аптеках не буде необхідних матеріальних ліків, ... Читати далі »
Просмотров: 2974 | Дата: 2009-10-31 | Рейтинг: 0.0/0