Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Україна попросить у світу 50 млн доз вакцини від свинячого грипу
2:37 AM
Україна попросить у світу 50 млн доз вакцини від свинячого грипу
nullРада нацбезпеки та оборони вирішила попросити світову спільноту надати їй 50 мільйонів вакцин від свинячого грипу задля попередження епідемії грипу в Україні. 

Як запобігти захворбвання на грип 

Задля боротьби з епідемією грипу Україна буде купувати 50 мільйонів доз вакцини 
Рада національної безпеки та оборони вирішила звернутися до світової спільноти з проханням надати їй 50 мільйонів доз вакцини для боротьби з епідемією грипу в Україні. 
Про це повідомила народний депутат, секретар комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я Лілія Григорович. 

"Є два препарати, за якими ми будемо звертатися до світової громадськості", - заявила вона, уточнивши, що українська сторона сподівається отримати 50 мільйонів доз вакцини від свинячого грипу A/H1N1. 

Нагадаємо, раніше РНБО вирішила звернутися до світової спільноти за наданням ліків від свинячого грипу в якості гуманітарної допомоги. 

У п’ятницю, 30 жовтня, Міністерство охорони здоров’я офіційно визнало, що в Україні почалася епідемія грипу A/H1N1. За офіційними даними, ця хвороба була діагностована у 11 людей, під підозрою опинилися ще майже тисяча людей. Четверо хворих на свинячий грип померли. 

МОЗ також попередило, що епідемія грипу дуже швидко розповсюдиться по всій території України та, швидше за все, призведе до великої кількості захворювань і летальних випадків. Зараз за даними міністерства померли 33 людини, а захворіла на грип та ГРВЗ - понад 81 тисяча українців. 

У міністерстві рекомендували задля того, щоб запобігти небезпечному захворюванню, відмовитися від поїздок до регіонів, де було зафіксовано випадки свинячого грипу, уникати людних місць, носити на обличчі захисну медичну пов’язку. Також МОЗ закликало негайно звертатися до лікаря при виникненні будь-яких симптомів простудних захворювань і не займатися самолікуванням. Треба дотримуватися особистої гігієни та уникати контактів із тваринами. Докладніше про те, як вберегти себе від захворювання на грип, можна дізнатися із фотогалереї. 

У свою чергу, Кабінет міністрів запровадив карантин і обмежив пересування у дев'яти областях України - Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській (ці області найбільше постраждали від грипу), Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Хмельницькій і Вінницькій. В усій Україні закрито навчальні заклади та скасовано громадські заходи. Карантин запроваджено і у Києві.

Переглядів: 3305 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 2.0/1