Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Епідемія ГРВІ у Тернополі не пов’язана із проблемою вивезення сміття
2:07 PM
Епідемія ГРВІ у Тернополі не пов’язана із проблемою вивезення сміття
Фахівці стверджують, що епідемія ГРВІ та грипоподібних захворювань у Тернополі не пов’язана із проблемою нерегулярного вивезення сміття, що було характерним для обласного центру у літній період. 

За словами начальника управління охорони здоров’я міської ради Василя Бліхаря, спалах ГРВІ у Тернополі немає жодного стосунку до ситуації, яка склалася із вивезенням ТПВ, адже такого роду інфекційні захворювання передаються виключно повітряно-крапельним шляхом. 

Безпідставність чуток про виникнення епідемії внаслідок «сміттєвої» проблеми підкреслив і головний державний санітарний лікар Тернополя Володимир Паничев. «У літні місяці, коли ненегулярно вивозили сміття, нам вдалося забезпечити епідеміологічне благополуччя міста і не допустити спалаху кишкових захворювань, які могли мати місце, - зазначив Володимир Олександрович. – Сьогодні ж, коли виникла епідемія гострих респіраторних вірусних інфекцій, які передаються повітряно-крапельним шляхом, говорити про її взаємозв’язок із сміттям немає підстав». 

Як повідомив заступник начальника міського управління ЖКГ Андрій Дроздовський, регулярне вивезення твердих побутових відходів з території Тернополя на Малашівське сміттєзвалище здійснюється з 13 жовтня. «До цього часу сміття також вивозилося, хоча і нерегулярно, - сказав Андрій Казимирович. – Усі відповідні заходи, які вживалися для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя, підтверджують недопустимість впливу наслідків сміттєвої проблеми на сьогоднішню ситуацію із грипоподібними захворюваннями».

Переглядів: 2854 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 2.0/3