Головна » 2009 » Жовтень » 30
В ніч на 30 жовтня над Тернополем літаки кропили спеціальний розчин. 

У Тернополі вночі дезінфікували повітря через тиф 
У Тернополі минулої ночі на вулицях проводили дезінфекцію з повітря. Про це розповів ректор Тернопільського педагогічного університету Володимир Кравець. 
За його словами, про такий запобіжний захід йому повідомили у міліції. 

"У середу пізно ввечері до мене телефонує солідна людина, яка працює у міліції. Каже: "Ви на ніч закрийте усі вікна. Бо Тернопіль уночі кропитимуть із літаків спеціальним розчином. У місті – тиф", – розповів Кравець. 

Нагадаємо, що 29 жовтня під час прес-конференції голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь спростував інформацію про те, що вчора вночі проводили дезінфекцію Тернополя з повітря. 

"Ні. Чуток було породжено багато. Але можу вас запевнити, що жодного кроплення не було", – запевнив губернатор. ... Читати далі »
Просмотров: 3464 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 1.4/9

Станом на 8.00 год. 30 жовтня в області зафіксовано 27,371 тис. осіб хворих на ГРВИ та грип. В тому числі: дітей – 15,802 тис., дорослих – 11,569 тис. 
30.10.2009, П'ятниця. Прес-служба ТернОДА null

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь. 

Він також розповів, що в області вже госпіталізовано 385 дітей та 134 дорослих. Показник захворюваності становить 125,3 тис. грн.. на 10 тис. населення. 

Юрій Чижмарь відзначив, що вживається максимальна кількість заходів задля надання кваліфікованої медичної допомоги потребуючим та протидії поширенню вірусних інфекцій. 

Спілкуючись із журналістами Юрій Чижмарь попросив донести до громадян максимум об’єктивної інформації та закликати людей звертатися до медиків при перших проявах можливої хвороби. 

Також голова облдержадміністрації висловив здивування з ... Читати далі »
Просмотров: 3142 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 0.0/0

nullВ Україні розпочалася епідемія високо патогенного грипу A/H1N1. Про це в інтерв’ю УНІАН заявив міністр охорони здоров’я України Василь КНЯЗЕВИЧ. 
За його словами, вчора у Тернополі, за участі провідних фахівців, відбулася нарада. 
“За попередніми результатами, ми констатуємо, що Україна увійшла у світову пандемічну зону, і (в країні) починається епідемія Каліфорнійського грипу, або грипу A/H1N1,” – зазначив В.КНЯЗЕВИЧ. 
Він додав, що в країні буде створено надзвичайну протиепідемічну комісію, вжито протиепідемічні, карантинні заходи. “Я буду доповідати керівництву держави про ситуацію, яка вийшла за межі епідемічного порогу. Напевно розглядатимуться питання карантизації чи подовження канікул у школах та інститутах. Ми звертатимемось до населення з рекомендаціями обмежити відвідування громадських зібрань”, – сказав В.КНЯЗЕВИЧ. 
Міністр закликав населення України не займа ... Читати далі »
Просмотров: 3047 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 0.0/0

Фахівці стверджують, що епідемія ГРВІ та грипоподібних захворювань у Тернополі не пов’язана із проблемою нерегулярного вивезення сміття, що було характерним для обласного центру у літній період. 

За словами начальника управління охорони здоров’я міської ради Василя Бліхаря, спалах ГРВІ у Тернополі немає жодного стосунку до ситуації, яка склалася із вивезенням ТПВ, адже такого роду інфекційні захворювання передаються виключно повітряно-крапельним шляхом. 

Безпідставність чуток про виникнення епідемії внаслідок «сміттєвої» проблеми підкреслив і головний державний санітарний лікар Тернополя Володимир Паничев. «У літні місяці, коли ненегулярно вивозили сміття, нам вдалося забезпечити епідеміологічне благополуччя міста і не допустити спалаху кишкових захворювань, які могли мати місце, - зазначив Володимир Олександрович. – Сьогодні ж, коли виникла епідемія гострих респіраторних вірусних інфекцій, які передаються повітряно-крапельним шляхом, говорити про її ... Читати далі »
Просмотров: 2862 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 2.0/3

nullПро епідемічну ситуацію в області із захворюваності людей на гострі респіраторні вірусні інфекції йшлося на засіданні колегії облдержадміністрації. 

Як повідомив начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Богдан Ониськів, станом на 8.00 год. 29 жовтня в лікувально-профілактичних закладах області знаходиться - 326 хворих із попередньо встановленими діагнозами: позалікарняна пневмонія спричинена гострими респіраторними захворюваннями та вірусом грипу, із них важких хворих 22, дітей - 55. 
У порівнянні з минулою добою кількість госпіталізованих збільшилось в 2,5 рази. 

Станом на 28.10.2009 року в області зареєстровано 8 летальних випадків від захворювань пов'язаних з ускладненнями ГРВІ. 
Чортківський район - 3 випадки, по 1 випадку в Теребовлянському, Козівському та Гусятинському районах та в м. Тернопіль - 2 випадки. 
Ще 2 людей померло ... Читати далі »
Просмотров: 2823 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 3.5/2

"Ми поставили додаткові ліжка, бо ситуація зараз дуже напружена. Від початку епідемії до нас надійшов 71 пацієнт з ГРВІ. Серед них - 30 чоловік з ускладненнями у вигляді пневмонії. Четверо людей наразі в реанімації, троє з них на штучній вентиляції легень". 
Бригади швидкої допомоги 28 жовтня виїздили на виклики 354 рази, позаминулої - 242. Люди змушені іноді по годині чекати швидку, хоча медики й працюють на межі. А лікарні, куди везуть хворих - переповнені. 
Добова норма викликів однієї бригади за зміну - 9-11. В зв'язку з епідемією виїжджати іноді доводиться до 20 разів. 

"За одне чергування - 354 виклики" 

Проте наразі бригади швидкої справляються з навантаженням, хоча і дається це нелегко. 
- Такої кількості викликів я не пам'ятаю, відколи працюю, - говорить головний лікар комунального центру швидкої медичної допомоги Михайло Джус. - Більше трьох сотень, це справді багато. Бригади не ... Читати далі »
Просмотров: 2816 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 5.0/1

nullОбласна влада радить уникати місць скупчення людей, уникати тісних контактів із хворими людьми, не займатися самолікуванням та при перших ознаках захворювання звертатися до лікарів. Про це йдеться у зверненні голови облради Олексія кайди до тернополян. 

Текст звернення: 
Звернення голови обласної ради Олексія Кайди до мешканців Тернополя і області щодо ситуації із захворюваністю на ГРВІ.
На Тернопільщині виникла складна епідемічна ситуація із захворюваннями на гострі респіраторні вірусні інфекції. В обласному центрі оголошено карантин у школах. Через високий показник захворюваності обласна рада звернулася до ректорів припинити тимчасово навчання у вишах області. 

На жаль, зареєстровані на Тернопільщині летальні випадки, спричинені важкими формами пневмонії. Наразі вірусологи з’ясовують причину цих захворювань. Підтверджень, що саме вірус грипу став причин ... Читати далі »
Просмотров: 2776 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 0.0/0

Станом на 28 жовтня інтенсивний показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції в Тернополі становить 244,28 випадків на 10 тисяч населення, – повідомила преc-службі мерії лікар-епідеміолог міської санітарно-епідеміологічної станції Світлана Маціпура. Це – на 11 випадків менше, аніж 27 жовтня. А в цілому за два дні показних захворюваності знизився на 24 випадки. 
null
Між тим, у прес-службі обласної ради повідомили, що у середу на рівні області створено оперативний штаб. До нього увійшли начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації, головний держаний санітарний лікар області, ректор медичного університету та головний лікар обласної клінічної лікарні. При штабі сформовано 25 виїзних груп, які надаватимуть невідкладну консультативно-лікувальну допомогу важкохворим. 
Крім того, для раннього виявлення хворих створено «гарячу» телефонну лінію, ... Читати далі »
Просмотров: 4581 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 0.0/0

nullНа вокзалах Тернополя тиснява. Щоб купити квиток, потрібно прийти на п’ять-шість годин раніше та вистояти півгодини у черзі біля каси. На автобуси та потяги усіх напрямків розкуповують квитки студенти вузів Тернополя, яких відправили на карантин. 
На автовокзалі у середу по обіді кореспондент побачив біля кас довжелезні черги. Незважаючи на те, що працювали усі каси, щоб дійти до віконця касира, потрібно було простояти приблизно півгодини. 
- Квитки купити можна, але для цього потрібно прийти завчасно, - розповіла студентка економічного університету, жителька Рівного Світлана Трач. - На найближчу маршрутку я сісти не змогла. Думала, водій без квитка візьме. Однак довелося другий раз чергу вистояти, щоб квиток взяти на останній рейс — водій навідріз відмовився. 
Біля автобусів усіх напрямків стоять черги. Переважно студенти. Багато з них у пов’язках. 
Не менші черги, ніж н ... Читати далі »
Просмотров: 3371 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 0.0/0

Станом на 28.10 від невідомого грипу на Тернопільщині померли 16 людей,по не офіційним даним. 
null
Крім того, в області зареєстровано більш ніж 10 тисяч випадків захворювання на невідомий тип вірусу, передає ZAXID.NET. Як інформує Тернопільська правда, медики пов'язують ці смерті з ускладненнями, викликаними грипом. Конкретні імена померлих, і все, що з цим пов'язано, Ониськів відмовився розголошувати, щоб зайвий раз не хвилювати людей, але сказав, що практично всі померлі - молоді люди, які не мали проблем зі здоров'ям.(!) 
За минулий тиждень лише в одному Тернополі із симптомами захворювання невідомим грипом до лікарів звернулися майже шість тисяч осіб. Водночас, походження вірусу досі невідомо. "Тип грипу можна визначити тільки через півтора тижні, остаточні результати повинні прийти з Лондона", - заявив чиновник. Ониськів пояснює катастрофічну ситуацію саме в Тернополі ... Читати далі »
Просмотров: 3212 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 0.0/0

Виїхати з Тернополя можна. Не оголошували в області й надзвичайного стану.null Проте певні проблеми є.

В редакцію "20 хвилин" в дообідню пору було кілька десятків звернень. Люди стверджували, що чули інформацію про те, що в області ввели надзвичайний стан. Крім того, тернополяни зазначають, що виїхати з міста ані автобусом, ані потягом - неможливо.

Журналісти перевірили інформацію. Як виявилось, наразі це чутки. Проте певні проблеми є. Наприклад, оскільки в чотирьох вузах ТДМУ, ТДТУ, ТНПУ та ТНЕУ (в останніх двох вузах навчання припинили сьогодні) оголосили карантин, а також зобов’язали студентів залишити гуртожитки - міжміські напрямки транспорту перевантажені.

- Ніяких обмежень чи заборон немає, - говорить начальник сектору пасажирських перевезень Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталія Супрун. - Проблема в тому, що маса студентів зараз ... Читати далі »
Просмотров: 3318 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 1.0/1

Висока температура, яку важко збити, і кашель характеризують цьогорічні віруси. Жертвами хвороби в основному стають молоді і сильні люди. У групу ризику також входять вагітні жінки. 

Семеро людей по області і двоє у Тернополі померло від грипоподібних захворювань та ГРВІ, констатують медики. Проте сказати точно, який вірус спричиняє летальні випадки тернополян лікарі зможуть сказати тільки через півтори-два тижні, після лабораторних досліджень у Києві. 

Специфічний вірус, який уражає сильну, працездатну частину населення і який дорослі переносять важче, ніж діти, реєструють тернопільські медики. Лише за три дні - з 19 по 21 жовтня рівень захворюваності переступив епідемічний поріг 160 заражених на 10 тисяч людей. - Ми зараз спостерігаємо першу хвилю захворюваності, - каже заступник головного санітарного лікаря області Нінель Цяпа. - На жаль, ми не встигли провести масштабну вакцинацію до широкого розповсюдження вірусу. Щеплювати будемо вже після закін ... Читати далі »
Просмотров: 2956 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 5.0/1

Cтаном на 16.00 год. 27 жовтня 2009 року в області не підтверджено лабораторно летальних випадків від грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. 

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА. 

В повідомленні зазначено, що таким чином "тернопільська обласна санітарно-епідеміологічна станція уточнює дані, щодо епідемічної ситуації по гострих респіраторних вірусних захворюваннях, які були озвучені на прес-конференції для ЗМІ 27 жовтня 2009р". 

У прес-службі також повідомили, що для надання консультативної та практичної допомоги з 28 жовтня 2009 року в області будуть працювати фахівці науково-дослідного інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського. 

Матеріал взятий з сайту intv.ua

Просмотров: 3001 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 2.0/1

Ситуація із захворюваністю на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції в Тернополі та області залишається напруженою. За період з 12 по 25 жовтня кількість хворих зросла втричі – до 10 тисяч 119 випадків. 

Лікарі просять мешканців області не легковажити, а звертатися до лікарів, виявивши перші прояви вірусних інфекцій. Адже грип більш небезпечний своїми ускладненнями. 
Це, каже начальник головного управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Богдан Ониськів, – пневмонія, вірусний менінгит, енцефаліт та інші. 
Єдиним найбільш надійним способом уберегтись від грипу, кажуть епідеміологи, є щеплення, але його потрібно робити завчасно. Утім абсолютна більшість мешканців області вакцинацію ігнорує. Заступник головного санітарного лікаря області Нінель Цяпа занепокоєна тим, що серед мільйонного населення Тернопільщини таке його зробила лише тисяча мешканців. 
Через ускладнення на Тернопільщині від грипоподібного вірусу померло семеро людей, двоє з яки ... Читати далі »
Просмотров: 992 | Дата: 2009-10-30 | Рейтинг: 0.0/0