Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Від грипоподібного вірусу на Тернопільщині вже померло 7 людей
12:55 PM
Від грипоподібного вірусу на Тернопільщині вже померло 7 людей
Ситуація із захворюваністю на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції в Тернополі та області залишається напруженою. За період з 12 по 25 жовтня кількість хворих зросла втричі – до 10 тисяч 119 випадків. 

Лікарі просять мешканців області не легковажити, а звертатися до лікарів, виявивши перші прояви вірусних інфекцій. Адже грип більш небезпечний своїми ускладненнями. 
Це, каже начальник головного управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Богдан Ониськів, – пневмонія, вірусний менінгит, енцефаліт та інші. 
Єдиним найбільш надійним способом уберегтись від грипу, кажуть епідеміологи, є щеплення, але його потрібно робити завчасно. Утім абсолютна більшість мешканців області вакцинацію ігнорує. Заступник головного санітарного лікаря області Нінель Цяпа занепокоєна тим, що серед мільйонного населення Тернопільщини таке його зробила лише тисяча мешканців. 
Через ускладнення на Тернопільщині від грипоподібного вірусу померло семеро людей, двоє з яких – в обласному центрі, кажуть лікарі. Однак остаточні висновки щодо типу вірусу мають надійти за півтора тижні. 
Начальник управління охорони здоров’я Тернопільської міської ради Василь Бліхар каже, що коли хвороба запущена, життя людині можна і не врятувати. 
Натомість, епідеміологи у вівторок відзначили деяке зниження кількості хворих. Головний державний санітарний лікар Тернополя Володимир Панічев каже, якщо станом на 26 жовтня цей показник складав 268,5 випадків на 10 тисяч населення, то станом на 27 жовтня – вже 255,5 випадків . 
Епідеміологи таке зниження захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції пояснюють введенням карантину у школах та обмеженням проведення масових заходів. 

Стаття взята з сайту телеканалу ІНТБ

Переглядів: 995 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0