Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Через епідемію грипу на Тернопільщині створено оперативний штаб
1:44 PM
Через епідемію грипу на Тернопільщині створено оперативний штаб
Станом на 28 жовтня інтенсивний показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції в Тернополі становить 244,28 випадків на 10 тисяч населення, – повідомила преc-службі мерії лікар-епідеміолог міської санітарно-епідеміологічної станції Світлана Маціпура. Це – на 11 випадків менше, аніж 27 жовтня. А в цілому за два дні показних захворюваності знизився на 24 випадки. 
null
Між тим, у прес-службі обласної ради повідомили, що у середу на рівні області створено оперативний штаб. До нього увійшли начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації, головний держаний санітарний лікар області, ректор медичного університету та головний лікар обласної клінічної лікарні. При штабі сформовано 25 виїзних груп, які надаватимуть невідкладну консультативно-лікувальну допомогу важкохворим. 
Крім того, для раннього виявлення хворих створено «гарячу» телефонну лінію, за якою фахівці надають консультації з гострих респіраторних вірусних інфекцій. Номери: 42-20-63, 42-20-64, 42-20-65. 
Також голова обласної ради Олексій Кайда звернувся до ректорів вищих навчальних закладів припинити навчання у зв’язку з епідемією грипу та вірусних інфекцій. 
Крім того, наказом Міністра охорони здоров’я Василя Князевича на Тернопільщині створена протиепідемічна комісія, до якої увійшли фахівців з Києва та області. Таким чином комісія має намір з’ясувати причини, які призвели до підвищення захворюваності на грип та вірусні інфекції в Тернопільській області. Також фахівці нададуть практичну допомогу у розробці заходів з профілактики інфекційних захворювань. Звіт до міністерства має бути направлений до 1 листопада. 
Говорячи про кількість летальних випадків від ускладнень грипоподібного вірусу, перший заступник міністра Василь Лазоришинець у середу в Києві на прес-конференції повідомив, що за період від 13 жовтня в Тернопільській області з попереднім діагнозом «пневмонія» померли 10 людей, – повідомляє «Українська правда». 
Тим часом прес-служба обласної державної адміністрації оприлюднила інформацію, що губернатор Юрій Чижмарь підписав розпорядження про виділення з резервного фонду обласного бюджету 50 тисяч гривень для закупівлі необхідних діагностичних препаратів та налагодження своєчасної і ефективної діагностики грипу та ГРВІ. 
У свою чергу, фармацевти відзначають, що тепер, у час епідемії, люди до аптек стали ходити більше за профілактичними засобами від грипу, аніж за самими ліками. І просять тернополян не панікувати, а уважно стежити за станом свого здоров’я. Вони радять правильно харчуватись, дотримуватись режиму сну, бувати на вулиці, але уникати людних місць, на роботі користуватись масками. 

Матеріал з intb

Переглядів: 4564 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0