Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Станом на 8.00 год. 30 жовтня в області зафіксовано 27,371 тис. осіб хворих на ГРВИ та грип.
2:14 PM
Станом на 8.00 год. 30 жовтня в області зафіксовано 27,371 тис. осіб хворих на ГРВИ та грип.
Станом на 8.00 год. 30 жовтня в області зафіксовано 27,371 тис. осіб хворих на ГРВИ та грип. В тому числі: дітей – 15,802 тис., дорослих – 11,569 тис. 
30.10.2009, П'ятниця. Прес-служба ТернОДА null

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь. 

Він також розповів, що в області вже госпіталізовано 385 дітей та 134 дорослих. Показник захворюваності становить 125,3 тис. грн.. на 10 тис. населення. 

Юрій Чижмарь відзначив, що вживається максимальна кількість заходів задля надання кваліфікованої медичної допомоги потребуючим та протидії поширенню вірусних інфекцій. 

Спілкуючись із журналістами Юрій Чижмарь попросив донести до громадян максимум об’єктивної інформації та закликати людей звертатися до медиків при перших проявах можливої хвороби. 

Також голова облдержадміністрації висловив здивування з приводу озвучених вчора першим віце-прем’єр-міністром України Олександром Турчиновим в ефірі одного з каналів звинувачень, щодо, нібито, ненадання областю вчасної інформації про випадки тяжких захворювань, спричинених ГРВІ та грипом. 

«Тернопільська обласна санітарно-епідеміологічна станція ще 17 жовтня, о 8.30 ранку, офіційно інформувала головного санітарного лікаря України Олександра Біловола, а також його першого заступника, директора центру грипу МОЗ України, головного лікаря центральної СЕС про госпіталізацію в реанімаційні відділення районних та обласної лікарень чотирьох важкохворих осіб з важкими формами пневмонії. А з 20 жовтня подібні повідомлення надходили з області щоденно!», - каже Юрій Чижмарь. 

Також Юрій Чижмарь наголошує, що Тернопільщина першою із Західних областей України публічно заявила про ризик поширення захворювання на грип та ГРВІ, а також про летальні випадки викликані, ймовірно, вірусними інфекціями. 

Водночас він зазначив, що саме Тернопільська обласна державна адміністрація, приймаючи 27 жовтня розпорядження «Про заходи щодо подолання наслідків епідемії вірусних захворювань на території області», чітко наголосила вжитті заходів з недопущення завозу і розповсюдження грипу А (Н1N1) Каліфорнія.

Переглядів: 3130 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0