Головна » 2006 » Серпень » 05
Міністерством праці та соціальної політики України доведено нове завдання з розширення сфери застосування праці за рахунок створення нових робочих місць для нашої області, яке більше від попереднього на 1 200 робочих місць. Програма зайнятості населення Тернопільської області на 2006-2007 роки схвалена розпорядженням голови обласної державної адміністрації. При збереженні наявних тенденцій на ринку праці і активізації заходів щодо соціального захисту незайнятого населення з боку обласної державної адміністрації та обласного центру зайнятості рівень безробіття стабілізується. За даними обстеження з питань економічної активності населення віком 15-70 років, яке проводилось за методологією Міжнародної Організації Праці (МОП), рівень безробіття, як зареєстрованого, так і не зареєстрованого в службі зайнятості області, знизився із 11,9 % за 2004 рік до 9,1 % за 2005 рік. Але всеодно є більшим, ніж в середньому по Україні (7,2%). З початку 2006 року до центрів зайнятості області звернулось м ... Читати далі »
Просмотров: 1033 | Дата: 2006-08-05 | Рейтинг: 0.0/0

31 липня стартує новий чемпіонат України серед команд другої ліги. Тернопільська "Нива" повинна була розпочати його домашнім поєдинком проти білоцерківської "Росі". Однак цього, швидше за все, не трапиться. Після того, як клуб залишився без навчально-тренувальної бази (на сесії великогаївська сільська рада прийняла рішення перепрофілювати приміщення під дитячий садок), команду залишив її головний тренер Юрій Дубровний та ціла група приїжджих футболістів. Останнім запропонували місце тимчасової дислокації в приватному секторі в районі масиву "Дружба". Дані будинки плануються під знос, а тому в них відсутні нормальні умови для проживання. Так вважали гравці та тренер і відповідно не погодилися на такі умови та залишили розташування клубу. Були й інші причини. ФК "Нива" не розрахувався з гравцями та тренерським складом за два останні місяці. Наразі, відомо, що група футболістів збирається звернутися до ПФЛ з листом, через який буде добитися виплатити чесно зароблених грошей. Вчора футболі ... Читати далі »
Просмотров: 1184 | Дата: 2006-08-05 | Рейтинг: 2.0/1

Сьогоднішня ніч була однією з історичних для України. Верховну Раду, що була за півкроку до розпуску, Президент України не розпустив і все-таки вніс у парламент кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем"єр-міністра України. А фракція "Наша Україна" висловила бажання увійти в парламентську більшість. Тернополяни, з якими спілкувалась наш кореспондент Олена Шуль, рішення Президента і такі події у Верховній Раді прийняли спокійно.
Просмотров: 1012 | Дата: 2006-08-05 | Рейтинг: 0.0/0

Сьогодні спеціальна комісія мала оприлюднити остаточні результати перевірки, щодо правомірності підвищення ціни на продукцію ВАТ "Тернопільхлібпрому". Наразі, спеціалісти Антимонопольного комітету, Держінспекції з контролю за цінами та головного управління економіки облдержадміністрації продовжують перевіряти обгрунтованість підняття цін на хліб найбільшого його виробника на Тернопільщин
Просмотров: 942 | Дата: 2006-08-05 | Рейтинг: 0.0/0

Із серпня поточного року тернополянам варто очікувати змін у нарахуванні квартплати по нових тарифах, які буде підвищено на 20-25% у порівнянні з діючими. Вперше проект рішення з підвищеними тарифами з квартплати, який запропонувала міська рада, був опублікований у пресі 31 травня. І зараз він пройшов процедуру: відбулися громадські слухання, внесені пропозиції від: Антимонопольного комітету, голови територіальної міської громадської організації “Асоціації споживачів житлово-комунального господарства” Петра Ландяка і департаменту економіки, промисловості та підприємництва облдержадміністрації. І після того, як виконавчий комітет прийме на засіданні проект рішення з внесеними змінами він вступить в законну силу. На сьогоднішній день діючі тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які встановлені рішенням виконавчого комітету міської ради 22 серпня минулого року, не забезпечують проведення в повному обсязі якісних послуг по їхньому утриманню. На підвищен ... Читати далі »
Просмотров: 1017 | Дата: 2006-08-05 | Рейтинг: 0.0/0