Головна » 2006 » Серпень » 21
Продовжує роботу оргкомітет з підготовки та проведення у Тернополі Дня Незалежності та Свята міста. На засіданні оргкомітету 19 серпня обговорено питання організації перебування іноземних делегацій та гостей з інших міст України, які прибудуть на Свято Тернополя. Зокрема, очікується приїзд делегацій з Тирасполя, Хожува, Хмельницького, Івано- Франківська, Мукачевого, Луцька, Львова, Ужгорода.
Просмотров: 1269 | Дата: 2006-08-21 | Рейтинг: 0.0/0

Управління культури затвердило заходи приурочені відзначенню 15-ої річниці Незалежності України. Крім заходів, передбачених розпорядженням голови ОДА та наказом управління культури в області в рамках відзначення 15-ої річниці Незалежності України буде проведено: виставку “50 портретів Богдана Ткачика” (до 15-ої річниці Незалежності та 55-річчя автора) в обласному краєзнавчому музеї, виставку "За Україну, за її волю" (до 15-ої річниці Незалежності та 90-річчя героїчних боїв на Лисоні) в обласному краєзнавчому музеї, регіональний фестиваль стрілецької та повстанської пісні “Дзвони Лисоні” (27 серпня , м. Бережани). До 15-ої річниці Незалежності та 550-річчя м. Борщова 27 серпня м. Борщів пройде фольклорно-мистецьке свято “В Борщівському краї цвітуть вишиванки”. У Палаці культури “Березіль” ім. Леся Курбаса відбудеться творчий звіт майстрів мистецтв навчальних закладів області “Ми діти твої, Україно!”
Просмотров: 1205 | Дата: 2006-08-21 | Рейтинг: 0.0/0

Закупівельні ціни на молоко на Тернопільщині явно занижені, - так стерджує керівник відділу виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Богдан Загрійчук. За його словами, нині в області літр молока купують за п"ятдесят - шістдесят п"ять копійок. І це, незважаючи на постанову Кабінету Міністрів України. Зокрема, у цій постанові йдеться про те, що літр молока другого ґатунку повинен коштувати не дешевше однієї гривні, першого ґатунку – одна гривня двадцять копійок, вищого гатунку – гривня двадцять п"ять за літр. Про низьку закупівельну ціну на молоко, яке купується у селян, і захист громади від заниження цін на продукцію йшлося сьогодні під час наради голови обласної ради з представниками молокопереробних підприємств Тернопільщини та представниками контролюючих служб. Леся Гриньо була на цій нараді і зараз вам розповість про перебіг подій
Просмотров: 1225 | Дата: 2006-08-21 | Рейтинг: 0.0/0

У паспортах деяких українців з’явиться ще одна позначка. У Міністерстві юстиції України третього серпня цього року зареєстрований спільний наказ Державної податкової адміністрації і Міністерства внутрішніх справ. Назву цей наказ має таку : „Про затвердження Змін до Порядку внесення позначки в паспорт громадянина України щодо ідентифікаційного номера фізичної особи – платника податків і інших обов'язкових платежів”. Складно звучить і якщо спробувати сказати простіше, то цей документ стосується проблеми повторного привласнення ідентифікаційного номера особам, які з релігійних або інших переконань раніше відмовились від ідентифікаційного номера і мають у паспортах відповідні позначки.
Просмотров: 1170 | Дата: 2006-08-21 | Рейтинг: 4.0/1

Літо закінчується, завершуються шкільні канікули і мабуть вже час запитати : а як же відпочивали діти? Статистика у відповідь на це запитання така : майже сто тисяч дітей Тернопільщини цього літа побували у шкільних таборах. З них сорок шість тисяч школярів відвідували пришкільні табори з денним перебуванням, а їх в області 547. Успішно працювали також табори оздоровчі. Їх в області тринадцять і всі вони були готові до літа і до шкільних канікул.
Просмотров: 1209 | Дата: 2006-08-21 | Рейтинг: 0.0/0