Головна » 2008 » Лютий » 22 » 16 будинків Тернополя вже без опалення
3:12 PM
16 будинків Тернополя вже без опалення
Без тепла залишилися мешканці будинків на проспекті Злуки, вул. Текстильної та Фабричної. Опалення відключив "Тернопільміськгаз" через велику заборгованість 19 лютого. Коли включать тепло не відомо. Люди гріються обігрівачами, інші ж переселяються у села


Тим часом мешканці будинків, які є на балансі ВАТ "Текстерно", гріються як можуть та нарікають на тих, хто має великі борги за тепло.

З дітьми - на села

Донька мешканки будинку №13 з двомісячним немовлям змушена була поїхати до бабусі на хутір у Бережанський район.

- А що зробиш, не будуть вони тут мерзнути, в селі хоч немає газу, зате там дровами можна добре напалити, - каже пані Марія.

Зараз жінка, як і більшість її сусідів, гріє помешкання обігрівачем. Каже, що тепер доведеться багато сплатити за електроенергію. А під вечір, коли всі поприходять з роботи та захочуть грітися, то взагалі доведеться вимкнути прилад, бо може статися замикання. Проте жінка переживає, що коли вдарить мороз, то мешканцям будинку буде важко.

- У нас хто має малих дітей, той виїхав у села до рідних, бо в холоді сидіти з малечею неможливо, - додає вона.

Сусідка пані Марії Тетяна каже, що села немає, тому з двома дітьми гріється обігрівачем.

- Поки що не дуже мерзнемо, але під вечір холод дасться чути, то, мабуть, понадягаємо по кілька светрів, - каже жінка.

Заборгували 600 тисяч

Пані Тетяна каже, що деякі сусіди мають боргів по кілька тисяч і навіть десятків тисяч гривень.

– Я вже не вірю, що ті борги колись сплатять, - говорить жінка. - Це неможливо.

Пані Марія також каже, що платить за комунальні послуги регулярно.

- А чому ми маємо терпіти через інших, - каже вона. - Нехай би по стояках вимикали тепло, а не всім одразу. Нас попереджали, що вимкнуть опалення, до боржників якийсь чоловік ходив, але що тут поробиш. Той, хто платив, то платить і надалі, а хто ні, то й далі не платитиме.

Ситуація із заборгованістю не нова, каже голова правління ВАТ "Текстерно" Катерина Александрова. Ця проблема, за її словами, тягнеться вже три роки. Проте люди так і не гасять боргів за тепло.

- Я ще влітку усіх закликала, аби погасили заборгованість, та ніхто не слухав, тепер звинувачувати нас нічого, - каже вона. - Тепло відключив "Тернопільміськгаз". Люди заборгували близько 600 тис. грн. Тому відповідальність за наслідки відключення постачання тепла адміністрація ВАТ "Текстерно" з себе знімає.

Коли ввімкнуть тепло, наразі невідомо. Як повідомила пані Александрова, газовики погодилися відновити газопостачання лише за умови, що буде погашено 250 тис грн. Наразі ж котельню заводу вони опломбували. Вирішенням проблеми зайнялися облрада, міськрада спільно із "Тернопільміськгазом"

Переглядів: 840 | Додав: ternopil | Рейтинг: 0.0/0