Головна » 2008 » Квітень » 3 » Туї біля лікарні підпалювали тричі
6:24 PM
Туї біля лікарні підпалювали тричі
Лише обгорілі шпилі залишилися замість дерев перед входом у лікарню №3. Туї на території лікарні, що на вул. Волинській, 40, тричі підпалювали невідомі. Перше повідомлення про пожежу надійшло до пожежників 28 березня близько 17.00, повідомили у центрі пропаганди Головного управління МНС України в Тернопільській області

Тоді зайнялися дві туї. Пожежу погасили до прибуття рятувально-пожежних підрозділів. Проте гасити вогонь на деревах пожежниками довелося ще двічі. Подібне повторилося через день.

- У неділю, 30 березня, близько 14.00 через пожежу пошкоджено аж вісім дерев, - розповіли у центрі пропаганди. - А буквально через 15 хвилин зайнялися ще кілька туй. Ймовірна причина пожежі - підпал. У ці дні була суха погода, тому достатньо було черкнути сірником, від чого швидко зайнялися сухі гілки дерева і кора. Тому й пожежа набрала такого масштабу.

Деревам вже більше 20 років, розповідає головний лікар міської лікарні №3 Юрій Лазарчук. Туї тут ростуть відтоді, відколи заснували лікарню.

Винуватців пожежі наразі не знайшли. Лікар каже, що зловмисників шукають правоохоронці, адже після інциденту керівництво лікарні одразу звернулося до дільничного міліціонера.

- Правоохоронці опитали пацієнтів лікарні та відвідувачів. Вони з'ясували, що хтось із людей бачив, як бігли кілька хлопчаків 10-13 років, - каже пан Лазарчук. - Проте навіщо їм було так жорстоко нищити дерева, не можу зрозуміти. Я цікавився у пожежників, то вони не пригадують жодного випадку у Тернополі, аби хтось так по-звірськи нищив туї.

Загалом у пожежі, за словами головного лікаря, згоріло п'ять чотириметрових туй і близько двадцяти менших. Вищі дерева коштують близько 2,5 тис. грн, менші -1,5 тис. грн. Завдані збитки становлять близько 30 тис. грн.

- Знищені дерева ми викорчуємо, а засіємо на цій ділянці траву, - каже лікар. - Коштів на дерева у бюджеті лікарні не передбачено, хіба, можливо, знайдуться спонсори.

Переглядів: 793 | Додав: Avatar | Рейтинг: 0.0/0