Головна » 2008 » Квітень » 3 » Парковки приносять більше грошей
6:26 PM
Парковки приносять більше грошей
Приблизно на 45% більше ніж минулого року отримує скарбниця міста від сплати за паркування, оскільки парковок стало більшеЯкщо, наприклад, за березень 2007 року до бюджету з цього збору сплатили 8,6 тис. грн, то у березны цього року — 15,7 тис. грн, повідомили в управлінні фінансів міськради.

Всього від збору з паркування автотранспорту місто минулого року отримало 149,1 тис. грн. У тому числі за перший квартал — 23 тис грн, - розповідає начальник відділу планування доходів бьюджету управління фінансів та бюджету міської ради Олександра Тиха. — А за перший квартал цього року надходження становлять 42, 8 тис. грн. Ріст надходжень можна пояснити тим, що багато суб'єктів підприємницької діяльності виявляють бажання зорганізувати біля своїх офісів чи, наприклад, ресторанів, стоянки для клієнтів. Також збільшенню надходжень сприяє утворення КП “Тернопільавтотранс”, яке обслуговує комунальні стоянки.

Якщо останнє підприємство впорядковує паркінги, котрі перебувають у власності міськради, то приватні — контролюють безпосередньо підприємці: вони тільки сплачують податки до міського бюджету.

Наразі у місті є 355 місць на комунальних парковках, повідомив директор КП “Тернопільавтотранс” Володимир Рокуш.

Цього досі було достаньо для нашого міста, — говорить він. — Правда, люди телефонують і просять збільшити кількість місць для парковки.

Саме тому у Тернополі згодом планують створити декілька нових паркінгів, місця для яких ще не визначили

До речі, існуючі у місті паркінги працюють із 9 до 17 год. Потім у цих місцях можна паркуватися безплатно. Вартість паркування легківки на них становить 1-3 грн, буса — 3 грн і вантажівки — 10 грн за годину.

Коментар:

Максим Мохнач, голова Автомобільної Асоціації України в Тернопільській області:

Я думаю, що місць для паркування у нашому місті недостатньо і, насамперед, — в районі автовокзалу та центрального ринку. З правої сторони дороги паркувати авто там заборонили, а іншого місця для цього не відвели. Спочатку варто було збудувати багатоповерхову парковку, а потім — забороняти паркуватися.

Переглядів: 834 | Додав: Avatar | Рейтинг: 0.0/0