Головна » 2008 » Квітень » 3 » Чиновникам уже затісно в недобудованій бібліотеці
6:30 PM
Чиновникам уже затісно в недобудованій бібліотеці
Спірні моменти в програмі будівництва обласної бібліотеки розглядали на спільній нараді представники ОДА, міськради та облради

Нарада, яку проводила облрада, стосувалася фінансування будівництва та розташування в майбуній бібліотеці сесійної зали міськради. Представникам облдержадміністрації не сподобалось те, що міськрада дає гроші виключно на будівництво зали в якій буде проводити сесії та конференції.

Читачі майбутньої бібліотеки — переважно тернополяни, тому міськрада могла б виділити гроші і на потреби закладу в цілому, - каже начальник управління культури ОДА Григорій Шергей. - Як депутат міськради запевняю це питання буде підняте на сесії.

Разом з тим директор універсальної наукової бібліотеки Василь Вітенко переконаний, що в новобуд має бути суто бібліотекою.

— Не повинен читачам заважати можливий шум з зали міської ради. Та й книгам потрібні нормальні сховища, які будуть далеко не нормальними, якщо більші приміщення ми віддамо для потреб міськради, - каже пан Вітенко.

Втім, представники мерії переконані, що приміщення новобуду дозволяє розмістити на першому поверсі сесійну залу.

Ми готові підлаштовуватись під архітектуру будівлі, крім того зал на 120 місць не є дуже великим, - говорить заступник міського голови з питань містобудування та архітектури Володимир Дідич. - Заважати бібліотеці зала не буде, бо її шумоізолюють, навіть входити в приміщення депутати швидше всього будуть боковими дверима

Представники сторін, які задіяні в будувництві та майбутньому введені в експлуатацію обласної бібліотеки запевнили одна одну, що всі зауваження будуть максимально враховані.

На спільній нараді сторони підтвердили наміри виділити 12 млн. грн облрадою та 9 млн. міськрадою. Ці наміри ще мають затвердити депутати на сесіях обидвох рад. Програма спільного будівництва бібліотеки розрахована на 2008 — 2009 роки. Коли ж почнеться повноцінне будівництво посадовці не кажуть.

Переглядів: 791 | Додав: Avatar | Рейтинг: 0.0/0