Головна » 2009 » Березень » 04
КП «Тернопільводоканал» зробив крок назустріч своїм абонентам, зокрема, юридичним особам та підприємцям. Тепер вони мають можливість передавати показники лічильників, які встановлені у їхніх організаціях, за допомогою сайту www.vodokanal.te.ua. Упродовж двох останніх років таким правом користувалися тільки споживачі-мешканці.
Просмотров: 783 | Дата: 2009-03-04 | Рейтинг: 0.0/0

З 1 червня цього року, на рівні з державними, приватні нотаріуси Тернопільської області матимуть право на оформлення спадкових справ.
Зокрема, вони зможуть здійснювати нотаріальні дії, пов’язані із вжиттям заходів щодо охорони спадкового майна, видачею свідоцтв про право на спадщину та свідоцтв про право власності на частку в спільному майні подружжя.
За інформацією головного управління юстиції у Тернопільській області, приватним нотаріусам, які пройшли спеціальний курс теоретичних та практичних занять із вивчення законодавства та успішно склали залік, 21 лютого 2009 р. було видано свідоцтва про підвищення кваліфікації. Це і є підставою для включення  їх до Спадкового реєстру без обмежень.
Просмотров: 773 | Дата: 2009-03-04 | Рейтинг: 0.0/0

Позачергових виборів до Тернопільської обласної ради не буде. Свою ж грудневу постанову про їх призначення сьогодні скасувала Верховна Рада. «За» проголосувало 292 народні депутати. Найбільше серед них – від Партії регіонів та Блоку Юлії Тимошенко. Ще четверо обранців голосувало від блоку «Наша Україна – Народна Самооборона».
Юристи вже назвали рішення народних депутатів безпрецедентним в історії незалежної України. Адже ще жодного разу Верховна Рада не призначала, а тим більше і не скасовувала своєї ж постанови щодо організації дострокових виборів місцевих органів влади.
Кілька політичних сил, які найактивніше проводили передвиборну агітацію, вже висловили своє обурення стосовно рішення нардепів про скасування виборів. Вони назвали їхні дії абсолютно безвідповідальним. Вони заявили, що будуть оскаржувати прийняту Верховною Радою постанову про скасування виборів у судових інстанціях. В іншому випадку організують референдум щодо недовіри Тернопільській обласні ... Читати далі »
Просмотров: 745 | Дата: 2009-03-04 | Рейтинг: 1.0/1

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» оскаржить в суді постанову про відміну дострокових виборів ТернопільсJustify Fullької обласної ради.
Просмотров: 690 | Дата: 2009-03-04 | Рейтинг: 0.0/0

Сьогодні, 3 березня, в Україні відзначають Всесвітній день письменника. Свято це ще молоде, відзначається з 1986 року, коли рішення про святкування ухвалив 48-й конгрес ПЕН-клубу – міжнародного об’єднання письменників.
Як зазначив відомий тернопільський письменник Олександр Вільчинський, до цього свята він ставиться з певною іронією. Адже для будь-якого літератора, каже він, найголовнішими цінностями завжди залишаються читачі та присутність натхнення.
Крім того, письменник наголошує на тому, що основною проблемою для українського письменства є відсутність професійної літературної критики.
Олександр Вільчинський: «Це – справа часу. Підростає молоде покоління, яке цікавиться, зачитується та знається на сучасній українській літературі. Молодь говорить про позитивний розвиток сучасної літератури, бо якщо існує письменник, значить існує читач!»
Матеріал взятий з сайту ... Читати далі »
Просмотров: 727 | Дата: 2009-03-04 | Рейтинг: 0.0/0