Головна » 2009 » Березень » 13 » У Тернополі стартував Відкритий юнацький чемпіонат України з більярду «Вільна піраміда»
11:59 PM
У Тернополі стартував Відкритий юнацький чемпіонат України з більярду «Вільна піраміда»
У Тернополі стартував Відкритий юнацький чемпіонат України з більярду «Вільна піраміда». На змагання приїхало 76 юних більярдистів з 13 областей України, серед яких і спортсмени з Молдови. Чемпіонат триватиме 4 дні і завершиться у неділю, 15 березня. Проходитимуть змагання відразу у двох більярдних Тернополя – «Хелсон» і «Массе».
Як зазначив голова Федерації більярдного спорту в Тернопільській області Микола Здоровцев, змагання такого рівня у нашому місті проводяться вперше. Тернопіль на чемпіонаті представлятимуть 16 спортсменів з різних районів області. Переважна більшість з них, каже він, вже має певний досвід участі у таких змаганнях. Більше того, серед тернопільських юних більярдистів є справжні професіонали. Загалом, каже Микола Здоровцев, дитячий більярд у нашому місті розвинутий достатньо для того, щоб посідати призові місця.
Натомість, хто саме отримає перемогу, вирішуватиме головний суддя. На цьому чемпіонаті за ходом гри слідкуватиме суддя міжнародної категорії з міста Кременчуг Віктор Приходько.
Тернопільський спортсмен Володимир Гасій, учень 10 класу школи №13, більярдом займається з 10 років. За цей час він став багаторазовим переможцем найрізноманітніших кубків та чемпіонатів. І сьогодні юнак є головним претендентом на перемогу у своїй віковій категорії. Досягти таких результатів, як зізнався Володимир, йому вдалося завдяки наполегливій праці та впевненості у собі.   Інший учасник змагань Ігор Громадський займається більярдом неповних два роки. І хоча у хлопця досвіду ще занадто мало, як вважає він сам, все ж це не зупинило його приїхати на такі серйозні змагання.
Зазначимо, в суботу та неділю відбудеться фінал змагань, під час якого і визначаться найкращі. На знак перемоги учасники чемпіонату будуть нагороджені цінними призами, грамотами й кубками, втім найціннішим для призерів стане отримання звання чемпіона України.
Матеріал взятий з сайту SmileTV.te.ua
Переглядів: 890 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0