Головна » 2009 » Березень » 2 » На Тернопільщині спостерігається тенденція щодо збільшення обсягів зовнішньоекономічних операцій
1:22 AM
На Тернопільщині спостерігається тенденція щодо збільшення обсягів зовнішньоекономічних операцій
Протягом останніх років на Тернопільщині спостерігається стійка тенденція щодо збільшення обсягів зовнішньоекономічних операцій. Такі дані наводять у відділі контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД обласної ДПА.
Враховуючи це, а також постійне зростання кількості суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, в області запроваджено інформаційну систему валютного контролю. Це дає податківцям змогу відстежувати проведення розрахунків за зовнішньоекономічними операціями та оперативно вживати фінансових та спеціальних заходів впливу щодо суб’єктів господарювання, які порушили чинне законодавство.
Так, у  минулому році в Тернопільській області перевірили понда дві сотні суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, внаслідок чого виявили окремі факти порушення законодавчо встановлених термінів розрахунків у сфері  зовнішньоекономічної діяльності. За результатами проведених перевірок порушників валютного законодавства, податківці донарахували пеню за порушення термінів розрахунків та штрафні санкції на загальну суму 1 мільйон 144 тисячі гривень.
Окрім того, вжиті працівниками податкових органів області заходи дали можливість забезпечити повернення валютних цінностей в Україну на загальну суму, еквівалентну  майже півтора мільйону США по 43 суб’єктах зовнішньоекономічної діяльності області.
Переглядів: 677 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0