Головна » 2009 » Березень » 02
Першим заступником голови - начальником управління податкової міліції області призначили Олега Одіжинського.
Раніше він завідував оперативним сектором відділу із боротьби з корупцією в органах ДПС ДПА в області. Нового керівника контролюючого органу колективу податкової 25 лютого в конференц-залі ДПА в Тернопільській області представив заступник начальника головного управління податкової міліції, начальник штабу Головного управління податкової міліції ДПА України Василь Коваль. Наказ про призначення Олега Одіжинського підписали у Києві 17 лютого 2009 р., повідомляють у прес-службі ДПА в області.
Народився Олег Одіжинський 16 січня 1970 р. у Бучачі. У 1993 р. він закінчив Львівський політехнічний інститут, у 1999-му - Національну академію внутрішніх справ України. Новоспечений керівник має спеціальне звання - підполковник податкової міліції. Із 1998 р. він працював на оперативній роботі у карному розшуку при УВС в Тернопільській області. Одружений, виховує дво ... Читати далі »
Просмотров: 811 | Дата: 2009-03-02 | Рейтинг: 0.0/0

Майже 18% мешканців Тернополя та області йти на позачергові вибори до обласної ради не хочуть. Про це сьогодні заявив юрист Тернопільської обласної організації Комітету Виборців України Павло Левків. Що ж стосується передвиборчої кампанії, то вона, згідно з дослідженням КВУ, проходить в’яло. Одна з причин – незнання, чи дійсно 15 березня відбудуться вибори.
Досі немає в Україні й загального реєстру виборців. Тому на позачергових виборах до облради користуватимуться списками п’ятирічної давності. А оскільки виборці цього року не дуже активні, то, на думку юриста, у списках буде чимало неточностей.
Відповідно до закону, уточнити списки виборців можна за п’ять днів у дільничних виборчих комісіях, за три – у ТВК і за два дні до виборів – у суді.
Матеріал взятий з сайту SmileTV.te.ua
Просмотров: 691 | Дата: 2009-03-02 | Рейтинг: 0.0/0

На Тернопільщині зі 113 автомобілів швидкої допомоги 26 карет експлуатуються понад 10 років, а 46 – від 6 до 10 років. При чому, 44 з них узагалі непридатні для експлуатації. Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.
Забезпеченість бригадами швидкої медичної допомоги, за даними відомства, нижча від нормативу у восьми районах області. У минулому році було придбано лише 7 автомобілів швидкої медичної допомоги. А це – мізерна частка від реальної потреби, кажуть чиновники.
Зазначимо, що у службі швидкої невідкладної медичної допомоги Тернопільщини працює 1 тисяча 265 працівників. Мережа медичних закладів швидкої допомоги області представлена комунальним центром швидкої медичної допомоги Тернополя, 21 відділенням і 19 пунктами, які розташовані в районах області.
Однією з нагальних проблем цієї сфери є те, що у деяких відділеннях та пунктах швидкої медичної допомоги недостатнє або відсутнє найнеобхідніше медобладнання й апаратура. До т ... Читати далі »
Просмотров: 658 | Дата: 2009-03-02 | Рейтинг: 0.0/0

У Тернопільській міській раді відбулося перше засідання організаційного комітету з проведення Днів Європи у Тернополі. Як поінформував міський голова Роман Заставний, цьогорічні святкування проходитимуть під егідою Європейської комісії лише у восьми містах України. У Тернополі та Кривому Розі єврокомісари організовуватимуть свято, а в шести інших містах - урочистості відбуватимуться за їхньої підтримки. Про це повідомили 1 березня власкора ЗІКу у прес-службі Тернопільської міської ради.

Просмотров: 630 | Дата: 2009-03-02 | Рейтинг: 0.0/0

Цього року випускники шкіл уже не зможуть перескласти тестування чи екзамен. Це означає, що оцінка, яку випускник отримає за предмет на зовнішньому незалежному оцінюванні чи державному екзамені у школі, буде у нього в атестаті і змінити її він не зможе. Відповідні зміни до державної підсумкової атестації внесло Міністерство освіти та науки України.
Крім того, з’явилися зміни щодо тестування англійської мови. Зокрема, попередньо планували, що під час проходження незалежного оцінювання з іноземної мови, тестуватимуть три види мовленнєвої діяльності: аудіювання, читання та письмо. Тепер же вирішено аудіювання виключити з цього переліку.
До речі, реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання закінчується вже 3 березня, і додаткового терміну реєстрації цього року не буде. А вже 14 і 21 березня в Україні проходитиме пробне тестування.

Матеріал взятий з сайту ... Читати далі »
Просмотров: 661 | Дата: 2009-03-02 | Рейтинг: 0.0/0

Протягом останніх років на Тернопільщині спостерігається стійка тенденція щодо збільшення обсягів зовнішньоекономічних операцій. Такі дані наводять у відділі контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД обласної ДПА.
Враховуючи це, а також постійне зростання кількості суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, в області запроваджено інформаційну систему валютного контролю. Це дає податківцям змогу відстежувати проведення розрахунків за зовнішньоекономічними операціями та оперативно вживати фінансових та спеціальних заходів впливу щодо суб’єктів господарювання, які порушили чинне законодавство.
Так, у  минулому році в Тернопільській області перевірили понда дві сотні суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, внаслідок чого виявили окремі факти порушення законодавчо встановлених термінів розрахунків у сфері  зовнішньоекономічної діяльності. За результатами проведених перевірок порушників валютного законодавства, податківці донарахувал ... Читати далі »
Просмотров: 672 | Дата: 2009-03-02 | Рейтинг: 0.0/0