Головна » 2009 » Березень » 03
Рішенням виконавчого комітету змінено розмір батьківської плати за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах м. Тернополя.
Так, з метою забезпечення дітей дошкільного віку повноцінним збалансованим харчуванням, батьківська плата в день становитиме 4 грн. 60 коп. в І молодших групах з терміном перебування дітей 10 год. 30 хв., 12 годин; 5 грн. 00 коп. - в І молодших групах з цілодобовим перебуванням дітей, а також, 5 грн. 60 коп. - в дошкільних групах з терміном перебування дітей 10 год. 30 хв., 12 годин, 6 грн. 00 коп. - в дошкільних групах з цілодобовим перебуванням дітей.
На 50 % буде зменшено розмір плати для батьків-інвалідів першої та другої групи, батьків, які мають дітей напівсиріт та батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей та ін.
Безкоштовно харчуватимуться діти-інваліди, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях, діти працівників органів вну ... Читати далі »
Просмотров: 714 | Дата: 2009-03-03 | Рейтинг: 0.0/0

Сьогодні, 2 березня, у православних і греко-католиків починається Великий піст – найсуворіший і найбільш тривалий із чотирьох багатоденних постів. Він встановлений на згадку про сорокаденний піст Ісуса Христа в пустелі, про який оповідає Євангеліє. Відразу після Великого посту, перед Великоднем, настає Страсна седмиця – особливо строгий пісний період на згадку про хресні страждання Спасителя.Н айстрогіший тиждень Великого посту – перший. У понеділок і вівторок церковні канони наказують повністю утримуватися  від їжі. У решту днів посту віруючим рекомендовано не вживати м'ясо, яйця і молочні продукти. Натомість послаблення посту дозволяються людям літнього віку, хворим, маленьким дітям, вагітним і жінкам, які годують немовлят, мандрівникам, службовцям в армії, а також тим, хто перебуває в ув'язненні. Головна мета Великого як і будь-якого посту – не просто утримуватися від їжі та розваг, а очиститися від гріхів та пристрастей.
Триваючи сім тижнів, він заверши ... Читати далі »
Просмотров: 719 | Дата: 2009-03-03 | Рейтинг: 0.0/0

На Тернопільщині пройдуть урочистості з нагоди 195-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Зокрема, 9 березня об 11 годині у Тернополі відбудеться покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку за участю керівників області, міста та представників громадськості. Про це сьогодні, 2 березня, власкора ЗІКу повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.
А в деяких вузах ти школах міста будуть організовуватись "Шевченківські читання".
Просмотров: 633 | Дата: 2009-03-03 | Рейтинг: 0.0/0