Головна » 2009 » Березень » 6 » У Тернополі в одній із церков відкрилась майстерня для людей з особливими потребами
2:43 AM
У Тернополі в одній із церков відкрилась майстерня для людей з особливими потребами
У Тернополі з’явилось місце, де люди з особливими потребами відчувають себе особливо потрібними. Від листопада при церкві Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького, почала діяти майстерня для розумово відсталих дітей і дорослих. Тут вони спілкуються, моляться, навчаються і займаються декоративно-прикладним мистецтвом.
Майстерню організувала християнська спільнота «Віра і світло» ще у 2006 році. Втім, як розповідає координатор закладу Марія Захаревич, за відсутності  належного приміщення вона проіснувала не довго. Цього ж року, завдяки новому приміщенню, яке спільноті надала церква, майстерня відновила свою роботу. Загалом, за словами Марії Захаревич, прототипом майстерні стали клярші, які діють у Львові. Відмінність лише одна – у майстерні люди з особливими потребами можуть лише навчатися, тоді як у кляршах вони і проживають.
Кожна людина має свій талант, цитує слова Ісуса Христа Марія Захаревич. Втім якщо звичайна здорова людина здатна сама його віднайти і розвивати у собі, то неповноцінні люди потребують допомоги у пошуку власного таланту. Саме у майстерні вони її отримують. Тут люди з особливими потребами проявляють свої найособливіші здібності.
Наразі, за словами Марії Захаревич, у майстерні навчається 24 неповносправних віком від 8 до 40 років. Вироби, які вони створюють власними руками, каже координатор, приймають участь у різних аукціонах, а також у майстерні створено своєрідну виставку. Крім того, як зазначає жінка, деякі доробки купують і самі парафіяни, жертвуючи таким чином кошти на розвиток майстерні.

Матеріал взятий з сайту SmileTV.te.ua
Переглядів: 770 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0