Головна » 2009 » Березень » 06
Cьогодні тернопільські школи закрили на карантин. Рішення про це прийняли вчора, 4 березня, на засіданні міської надзвичайної протиепідемічної комісії, – повідомили у прес-службі міської ради.
Принаймні на один тиждень – з 5 до 11 березня – навчання тимчасово припинили в загальноосвітніх і початкових школах, у позашкільних установах і дитячо-юнацьких спортивних школах. Натомість дитячі садки працюватимуть за звичайним режимом.
На час карантину, кажуть у міській санепідстанції, в закладах освіти заборонили проводити масові заходи, зокрема ранки, виступи, концерти.
У середу, 11 березня, комісія засідатиме знову, аби вирішити, чи продовжувати карантин надалі.
За даними епідеміологів, рівень захворюваності серед учнів у вівторок сягав 10-15%. А тимчасове припинення навчання дозволить знизити темпи поширення інфекції.
4 березня показник захворюваності на грип і ГРВІ серед тернополян становив майже 124 випадки на 10 тисяч населення. Цей показник, за словам ... Читати далі »
Просмотров: 766 | Дата: 2009-03-06 | Рейтинг: 0.0/0

Кількість безробітних, які зареєстровані на біржах праці Тернопільщини, складає 32 тисячі 717 осіб. Про це повідомили у відділі статистики, моніторингу та прогнозування Тернопільського обласного центру зайнятості.
При цьому, кількість вільних робочих місць та вакантних посад станом на 1 березня становила 1 256. Тобто наразі на одне вільне робоче місце в області претендує 26 безробітних.
Просмотров: 679 | Дата: 2009-03-06 | Рейтинг: 0.0/0

У Тернополі з’явилось місце, де люди з особливими потребами відчувають себе особливо потрібними. Від листопада при церкві Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького, почала діяти майстерня для розумово відсталих дітей і дорослих. Тут вони спілкуються, моляться, навчаються і займаються декоративно-прикладним мистецтвом.
Майстерню організувала християнська спільнота «Віра і світло» ще у 2006 році. Втім, як розповідає координатор закладу Марія Захаревич, за відсутності  належного приміщення вона проіснувала не довго. Цього ж року, завдяки новому приміщенню, яке спільноті надала церква, майстерня відновила свою роботу. Загалом, за словами Марії Захаревич, прототипом майстерні стали клярші, які діють у Львові. Відмінність лише одна – у майстерні люди з особливими потребами можуть лише навчатися, тоді як у кляршах вони і проживають.
Кожна людина має свій талант, цитує слова Ісуса Христа Марія Захаревич. Втім якщо звичайна здорова людина з ... Читати далі »
Просмотров: 767 | Дата: 2009-03-06 | Рейтинг: 0.0/0

28 і 29 березня у готельно-розважальному комплексі «Алігатор» міжнародна модельна агенція «Joy Model Managemnt» спільно з тернопільською «Kristine Model Management» проведе кастинг, у якому змагатимуться красуні з усієї Західної України.
«Joy Model Managemnt» – це міжнародна мережа модельних агенцій, яка діє в кількох країнах світу – Італії, Бразилії, Польщі, а тепер уже і в Україні. За словами директора та співзасновника «Joy Model Managemnt» в Україні Володимира Юдашкіна, агенція є другим «дитям» засновника всесвітньовідомої компанії «Elite Model Management» Джона Касабланкаса, з легкої руки якого статусу найвисокооплачуваніших моделей світу набули такі зірки подіуму, як Синді Кроуфорд, Наомі Кемпбел, Лінда Євангеліста, Клавдія Шифер та інші.
Якщо у 1980-ті роки на світовому подіумі найбільшим попитом користувалися моделі зі шведським типажем – довгоногі блондинки, у 1990-ті – смугляві бразильські красуні, то сьогодні, за словами Володимира Юдашкіна, найбіл ... Читати далі »
Просмотров: 742 | Дата: 2009-03-06 | Рейтинг: 0.0/0

04.05 в літературно-мистецькій світиці «Зустрічі без прощань» Тернопільської обласної бібліотеки для молоді провели вечір, присвячений 200-річчю з дня народження відомого українського письменника Миколи Гоголя.
За словами заступника директора бібліотеки Лесі Гук, цей захід покликаний для ґрунтовнішого знайомства глядачів з творчістю цього письменника.
Окрім цікавих фактів із життя і творчості Гоголя у виконанні акторів драматичного театру Миколи Петрушенка і В’ячеслава Кирилова прозвучали уривки з його творів «Тарас Бульба» та «Мертві душі». Також бібліотекарі підготували тематичну книжкову виставку, яка називається «200 років безсмертя».
Просмотров: 647 | Дата: 2009-03-06 | Рейтинг: 0.0/0

Від початку року податкові органи Тернопільщини зібрали до зведеного бюджету 184 мільйони гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, податків і зборів надійшло на 13 мільйонів гривень більше. Про це повідомили у відділі масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Тернопільській області.
Основний приріст надходжень досягнуто за рахунок збільшення надходжень податку з доходів фізичних осіб та частини прибутку господарських організацій, що вилучаються до бюджету.
До державного бюджету з початку року надійшло понад 85 мільйонів гривень платежів. Завдяки цьому виконано бюджетні призначення майже на 107%.
Найбільше надходжень до держбюджету в області складають податок на додану вартість, податок на прибуток та акцизний збір.
Майже на 125% виконано і планові показники з надходження платежів до місцевих бюджетів. Зокрема, протягом січня–лютого надійшло майже 99 мільйонів гривень.
Матеріал взятий з сайту ... Читати далі »
Просмотров: 667 | Дата: 2009-03-06 | Рейтинг: 0.0/0