Головна » 2009 » Березень » 7 » Ряд підприємств Тернопільщини у 2008 році збиткову діяльність вели свідомо
2:24 AM
Ряд підприємств Тернопільщини у 2008 році збиткову діяльність вели свідомо
Більше третини підприємств Тернопільщини минулого року працювало зі збитками. Перший заступник губернатора Андрій Фліссак каже, що економічна криза в більшості випадків тут ні до чого. Він підозрює, що насправді керівники ряду підприємств частину свого виробництва перевели в тінь, аби не сплачувати податки та інші відрахування в бюджет.
Андрій Фліссак: «Коли підприємство працює збитково кілька років підряд, то значить мова йде про те, що воно ховає свої доходи».
Високі показники збитковості називає і начальник головного управління економіки облдержадміністрації Василь Гецько. Але він не вірить у суму збитків, яку промисловість зазнала у IV кварталі.
Василь Гецько: «Обвал фінансового стану підприємств у IV кварталі має, на нашу думку, як об’єктивні, так і суб’єктивні причини, оскільки сума збитків, наприклад, у промисловості за цей період складає 444 мільйони гривень або майже 33% від обсягу всієї реалізованої продукції. Тобто видно, що підприємства свідомо йшли на збиткову діяльність».
Нагадаємо, що Програмою соціально-економічного розвитку Тернопільщини на минулий рік передбачалось, що прибутковими будуть 80% підприємств області.
Матеріал взятий з сайту SmileTV.te.ua
Переглядів: 740 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0