Головна » 2009 » Березень » 07
У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї (майдан Мистецтв, 3) у період з 08/02 до 31/03
проводиться виставка до 100-річчя від дня народження Степана Андрійовича Бандери (01.01.1909 - 15.10.1959) - видатного політичного діяча, ідеолога українського національного руху ХХ століття, голови Проводу ОУН-Б.
Просмотров: 690 | Дата: 2009-03-07 | Рейтинг: 0.0/0

Представники Тернопільської та Хмельницької облдержадміністрацій, громадськість двох сусідніх областей вшанували пам'ять Героя України Романа Шухевича.
5 березня 1950 р., загинув легендарний Роман Шухевич - головний командир УПА Тарас Чупринка, Тур, Роман Лозовський, Чернець, Туча, Степан, Щука, Дзвін - усі ці псевдо належать одній особі - генерал-хорунжому, головному командирові Української Повстанської Армії, голові Генерального секретаріату Української Головної Визвольної Ради та голові Проводу ОУН (від травня 1943 року) - Романові Шухевичу. З усіма цими почесними званнями Шухевич залишався до дня його загибелі, що сталася у сутичці з спецгрупою МГБ 5 березня 1950 року біля села Білогорща поблизу Львова.
Просмотров: 708 | Дата: 2009-03-07 | Рейтинг: 0.0/0

Продавати і вживати пиво виключно у барах, ресторанах пропонують узаконити парламентарі. А для осіб до 18 років вони заборонять продавати пиво будь-де – чи в барі, чи в палатці чи супермаркеті.
Відповідний закон вони прийняли у першому читанні 5 березня.
Незабаром нововведення планують затвердити в другому читанні і запровадити у життя, хоча точна дата — невідома. Вірогідність його найшвидшого прийняття достатньо висока, адже за закон проголосувало 384 нардепів.
Закон однозначно потрібно прийняти і впроваджувати, адже вживання пива припадає якраз на підлітковий вік, пояснює головний нарколог Тернопілля. З часом людина переходить на міцніші алкогольні напої і в неї виникає алкоголізм.
В області офіційно 15 000 алкозалежних людей. Але реально це число потрібно перемножити на 5-10. Водночас прийняття і виконання згаданого закону призведе до поступового зниження кількості залежних від алкоголю.
Зазначимо, що окрім пива під обмеження потрапить і продаж си ... Читати далі »
Просмотров: 691 | Дата: 2009-03-07 | Рейтинг: 0.0/0

Більше третини підприємств Тернопільщини минулого року працювало зі збитками. Перший заступник губернатора Андрій Фліссак каже, що економічна криза в більшості випадків тут ні до чого. Він підозрює, що насправді керівники ряду підприємств частину свого виробництва перевели в тінь, аби не сплачувати податки та інші відрахування в бюджет.
Андрій Фліссак: «Коли підприємство працює збитково кілька років підряд, то значить мова йде про те, що воно ховає свої доходи».
Високі показники збитковості називає і начальник головного управління економіки облдержадміністрації Василь Гецько. Але він не вірить у суму збитків, яку промисловість зазнала у IV кварталі.
Василь Гецько: «Обвал фінансового стану підприємств у IV кварталі має, на нашу думку, як об’єктивні, так і суб’єктивні причини, оскільки сума збитків, наприклад, у промисловості за цей період складає 444 мільйони гривень або майже 33% від обсягу всієї реалізованої продукції. Тобто видно, що підприємства свідомо ... Читати далі »
Просмотров: 741 | Дата: 2009-03-07 | Рейтинг: 0.0/0

У Тернополі триває соціальний проект «Світ без кордонів», який організувала міжнародна молодіжна організація AIESEC. Проект направлений на розвиток школярів, у рамках якого учні 8 – 11 класів із 15 шкіл Тернополя відвідують цікаві та пізнавальні тренінги, які проводять іноземці.
Основною метою проекту є розвиток лідерських якостей, підвищення рівня володіння англійською мовою та ознайомлення учнів старших класів з існуючими можливостями для допомоги здійснення усвідомленого вибору майбутньої професії.
Спілкуються тренери з учнями виключно англійською мовою. На заняттях школярі знайомляться із соціально-економічною та культурною політикою інших країн, а також розвивають свої лідерські, організаційні, комунікаційні і навіть підприємницькі навики.
Проект є надзвичайно цікавим, так як він надає можливість не лише отримати нові знання в теорії, але і застосувати ... Читати далі »
Просмотров: 818 | Дата: 2009-03-07 | Рейтинг: 0.0/0

9 – 10 березня в нашій державі відзначатимуть день народження і день смерті великого поета, духовного батька всіх українців – Тараса Григоровича Шевченка. У Тернопільському обласному художньому музеї відкрили тематичну виставку, присвячену постаті геніального письменника.
За словами директора музею Ігоря Дуди, такі виставки стали хорошою традицією, а тому проводяться систематично кожного року перед святкуванням Шевченківських днів. Цього разу експозиція присвячена Шевченку-художнику.
Окрім репродукції картин Кобзаря у виставці представлено роботи тернопільських художників на шевченківську тематику, а також картини та скульптури деяких лауреатів Шевченківської премії.
Матеріал взятий з сайту SmileTV.te.ua
Просмотров: 732 | Дата: 2009-03-07 | Рейтинг: 0.0/0