Головна » 2009 » Березень » 7 » Заборонять пиво неповнолітнім
2:31 AM
Заборонять пиво неповнолітнім
Продавати і вживати пиво виключно у барах, ресторанах пропонують узаконити парламентарі. А для осіб до 18 років вони заборонять продавати пиво будь-де – чи в барі, чи в палатці чи супермаркеті.
Відповідний закон вони прийняли у першому читанні 5 березня.
Незабаром нововведення планують затвердити в другому читанні і запровадити у життя, хоча точна дата — невідома. Вірогідність його найшвидшого прийняття достатньо висока, адже за закон проголосувало 384 нардепів.
Закон однозначно потрібно прийняти і впроваджувати, адже вживання пива припадає якраз на підлітковий вік, пояснює головний нарколог Тернопілля. З часом людина переходить на міцніші алкогольні напої і в неї виникає алкоголізм.
В області офіційно 15 000 алкозалежних людей. Але реально це число потрібно перемножити на 5-10. Водночас прийняття і виконання згаданого закону призведе до поступового зниження кількості залежних від алкоголю.
Зазначимо, що окрім пива під обмеження потрапить і продаж сигарет поштучно, оскільки, на думку ініціатора законопроекту Миколи Томенка, найбільше їх купують саме неповнолітні.
До речі, законопроект закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" щодо обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв за №1171 підтримали нардепи від Тернопілля Василь Деревляний, Олег Гуменюк, Іван Стойко. Ярослав Джоджик під час голосування був відсутній, повідомляє сайт Верховної Ради.
Переглядів: 686 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0