Головна » 2009 » Березень » 8 » Тернополян запрошують в оновлену філармонію
2:27 AM
Тернополян запрошують в оновлену філармонію
Оновлений зал обласної філармонії відкриють концертом "Пісня для жінки", що відбудеться 8 березня о 17.00. Завітати на цю подію терноплян запрошують заслужені артисти України, солісти Національної опери Петро і Павло Приймаки та симфонічний оркестр обласної філармонії під керівництвом Мирослава Кріля.
Основний ремонт приміщення обласної філармонії розпочали півроку тому. За цей час перекрили дах, обновили фасад, поміняли вікна та двері.
Крім того, зробили ремонт у фойє, стіни якого тепер стали ніжно-рожевого кольору, а також повністю обновили концертний зал. Він виконаний у салатово-лимонних тонах. На стіні, що ліворуч від входу, висять чотири картини з "родзинковими" місцями Тернополя: замок, Надставна церква, вулиця Валова і Катедральний собор. Протилежну стіну планують прикрасити трьома скульптурами у людський зріст. Директор обласної філармонії Ярослав Лемішка каже, що скоріш за все це будуть статуї Соломії Крушельницької, Лесі Українки і Музи.
Окрасою концертного залу став новий одяг сцени, штори, люстри та крісла. Пурпурову завісу, прикрашену аплікацією із "золотої" парчі, розшивали майстри із Донецька. Нові крісла, теж пурпурового кольору, замовляли у Києві. Вони трохи ширші за попередні до того ж набагато зручніші.
- Ми втратили 44 місця, - каже Ярослав Лемішка. - Було 410, а стало 366, проте тернополяни, які приходитимуть до нас на концерти, почуватимуться значно комфортніше.
Старі крісла встановили у малому залі на другому поверсі. Тепер там планують проводити камерні вечори.
Матиме філармонія і власну студію звукозапису. Вона буде у приміщенні колишнього бару "Прем'єр" після закінчення договору оренди.
Загалом, на ремонт філармонії витратили понад 800 тисяч гривень.
Переглядів: 807 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0