Головна » 2009 » Березень » 09
Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Микола Марценюк разом з начальниками профільних управлінь та керівниками комунальних підприємств зустрілися з делегацією Торгово-промислової палати Італії, яку на зустрічі очолював керівник департаменту CCIPU в Україні Євген Погорецький. За словами гостей, їхня діяльність спрямована на пошук партнерів в Україні для італійських підприємств.
Для Тернополя представники італійської делегації презентували свої можливості у галузі житлово-комунального господарства: будівництво доріг, модернізація діяльності КП «Тернопільводоканалу», повний комплекс утилізації твердих побутових відходів, новаторство у галузі теплопостачання тощо.
«Ми чули, що для Тернополя зараз є актуальним питання сміттєзвалища, - зазначив Євген Погорецький. - Італійські фірми мають що запропонувати, тому, сподіваюся, наша зустріч буде не останньою».
Микола Марценюк проінформував італійських гостей про стан справ у тих напрямк ... Читати далі »
Просмотров: 790 | Дата: 2009-03-09 | Рейтинг: 0.0/0

Президент України Віктор Ющенко до жіночого свята 8 Березня підписав Указ (№ 121/2009) Про відзначення державними нагородами України. Текст Указу розміщений на сайті Президента.
Просмотров: 765 | Дата: 2009-03-09 | Рейтинг: 0.0/0

Відомий український джазовий піаніст і композитор Олександр Саратський виступить у Тернополі в рамках свого музичного туру Україною. Концерт відбудеться 11 березня, о 18.00, в обласній філармонії. Олександр Саратський гратиме разом з камерним оркестром філармонії (художній керівник та диригент Мирослав Кріль). Музикант приїде з Рівного, де матиме концерт 10 березня, а вже 12 березня він завітає до Львова.
Квитки можна придбати в касі філармонії. Вони коштують 15-25 гривень.
Олександр Саратський на сцені вже 25 років. Він є членом Спілки композиторів України, автором творів для фортепіано, камерних ансамблів, симфонічного і духового оркестру, для джаз- і рок- ансамблів. В його творчості органічно переплітається академічна та джазова музика на основі українського фольклору.  Випустив три музичні диски. Також він викладає у Київській музичній Академії (консерваторії) ім. П.Чайковського, Вечірній муз. школі №1 ім. К. Стеценка та Інституті естрадного мистецтв ... Читати далі »
Просмотров: 785 | Дата: 2009-03-09 | Рейтинг: 0.0/0

8 березня 2009 року на Театральному майдані міста Тернополя за ініціативи ВО „Свобода” відбулося народне віче "Проти свавілля" на захист конституційних прав тернополян. До Тернополя завітав  лідер ВО “Свободи” Олег Тягнибок. На мітингу голова націоналістичного руху вкотре засудив народних депутатів, які проголосували за відміну дострокових виборів до Тернопільської облради.
Просмотров: 857 | Дата: 2009-03-09 | Рейтинг: 0.0/0

Це класик української літератури, національна гордість українського народу.

Народився в сім'ї селянина-кріпака в с. Моринцях на Черкащині. Рано лишився сиротою. Грамоти навчився у дяка. У 14 років узятий "козачком" до двору поміщика П. Енгельгардта, з яким переїхав до Вільна, а потім до Петербурга. В 1832 р. відданий у науку до художника В. Ширяєва.

У 1838 клопотами К. Брюллова, В. Жуковського, О. Венеціанова, М. Вієльгорського, Є. Гребінки, І. Сошенка та інших Тараса Шевченка було викуплено з кріпацтва. Цього ж року його прийнято до Академії мистецтв, яку закінчив у 1844 р.. У 1843 і 1845 роках відвідав Україну, працював художником у київській Тимчасовій комісії для розгляду давніх актів. У лютому 1847 р. затверджений на посаді вчите ... Читати далі »

Просмотров: 1216 | Дата: 2009-03-09 | Рейтинг: 0.0/0