Головна » 2009 » Березень » 12 » 15 мешканців Тернопілля цього року уже підписало контракт для служби в армії – військові
0:34 AM
15 мешканців Тернопілля цього року уже підписало контракт для служби в армії – військові
15 мешканців Тернопілля зголосилося від початку цього року служити в армії за контрактом, ще 30 оформляють документи. Як каже Олександр Музиченко, начальник 162-го територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом, цього року бажаючих служити за контрактом більше, ніж минулоріч.  Одна з причин такої популярності контрактної служби – фінансово-економічна криза.
Олександр Музиченко: «У зв’язку з кризою бажаючих проходити військову службу за контрактом збільшилась. Якщо раніше йшли на військову службу в основному громадяни призовного віку, то зараз вже йдуть люди і колишні підприємці, люди віком 30 – 35 років».
Служити в армії за гроші може кожен віком від вісімнадцяти до сорока років. Перший контракт укладається на 3 роки. Якщо раніше набирали контрактників з середньою спеціальною та вищою освітою, а також тих, хто відслужив строкову службу, то тепер іти в армію на контрактній основі можуть юнаки після закінчення одинадцятого класу.
Олександр Музиченко: «Ті громадяни України, які не проходили строкової військової служби, при укладенні контракту, якщо вони хочуть достроково розірвати контракт, їм зараховується 2 місяці служби за контрактом за 1 місяць строкової служби. Він дослужує з такого розрахунку».
Після трирічного терміну служби в армії, контрактники можуть стати в чергу на житло, а також поступати на пільгових умовах у вищі навчальні заклади. Сьогодні територіальний центр комплектування військовослужбовцями за контрактом відбирає бажаючих для поступлення у вищі військово-навчальні заклади.
Одна з умов поступлення – наявність сертифікату про закінчення одинадцяти класів і з відповідною кількістю балів. Береться до уваги фізпідготовка абітурієнта. Про детальні умови вступу у вищі військово-навчальні заклади можна дізнатися у 162-му територіальному центрі комплектування військовослужбовцями за контрактом за адресою: місто Тернопіль, вулиця Тролейбусна, 5. Довідки можна отримати за телефоном: 53-60-99.
http://smiletv.te.ua/del/index.php?option=com_content&task=view&id=784&Itemid=1
Переглядів: 834 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0