Головна » 2009 » Березень » 12
Майже 2200 громадян за січень-лютий подали до податкової декларації про отримані у 2008 р. доходи. Із них 1183 особи мають право на податковий кредит.
Загальна сума задекларованих доходів становить 44,3 млн грн. За наслідками перерахунків 472 громадянам нарахували 325 тис. грн податку з доходів фізосіб. Окрім того, 650 громадянам повернуть 414 тис. грн. Фактично вже сплатили 201, а повернули 261 тис. грн.
Аби люди витрачали мінімум часу на декларування доходів у всіх податкових інспекціях області запровадили чергування спеціалістів-податківців у вихідні та святкові дні та продовжили робочий день. 31 березня - кінцева дата подання декларації.
Просмотров: 749 | Дата: 2009-03-12 | Рейтинг: 0.0/0

У січні-лютому 2009 року Тернопільська об’єднана державна податкова інспекція зібрала до державного бюджету податку на додану вартість 34 млн грн. Це – на 200 тис грн більше, ніж за аналогічний період 2008 року.
Платниками податків, які мають право на бюджетне відшкодування податку на ПДВ, до відшкодування заявлено майже 55 млн грн. За наслідками проведених перевірок відшкодовано 12,5 млн грн, у тому числі у Тернополі – 2,3 млн грн, у Тернопільському районі – 10,2 млн грн.Упереджено неправомірно заявленого до відшкодування податку на додану вартість із бюджету – 1,9 млн грн, у тому числі у Тернополі – один мільйон гривень, у Тернопільському районі – 900 тис грн.
Просмотров: 902 | Дата: 2009-03-12 | Рейтинг: 0.0/0

Купуючи будь-який товар, слід вимагати товарний чек, адже це - основний захист споживача.
На такому документі, пояснюють фахівці із захисту прав споживачів, вказують найменування товару, його ціну, дату покупки, дані про підприємця. У разі виникнення спорів саме чек допоможе відстояти права як споживача, каже заступник начальника управління у справах захисту прав споживачів Тетяна Кав’юк.
Чеки видають неохоче. Втім, товарний чек – це не те саме, що фіскальний, додає фахівець. Усі продавці добре знають, якими мають бути такі чеки і мають їх, проте видають неохоче. Окрім того, купуючи продукти, варто брати ще й касовий чек.
- Якщо вас не задовільняє якість речі або послуги, спершу треба звернутися зі скаргою до того магазину, лотка чи об'єкта, де ви придбали товар чи отримали послугу. При собі слід мати підтверджуючий документ – чек, - пояснює пані Кав'юк. - Ми рекомендуємо звертатися і в усній, і в письмовій формі, щоби був офіційний факт звернення. Це допо ... Читати далі »
Просмотров: 1070 | Дата: 2009-03-12 | Рейтинг: 0.0/0

Як повідомив голова Тернопільської обласної організації ГП "Пора" Іван Сороколіт, від імені партії-суб’єкта виборчого процесу подано позов до Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії. Про це 10 березня повідомила прес-служба партії.
„Ми підготували адміністративний позов про визнання нечинним та скасування рішення ТВК, оскільки впевнені, що їхнє рішення № 87 «Про припинення виборчого процесу з позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року» прийняте з перевищенням повноважень, тому повинно бути та скасоване”, - прокоментував Сороколіт.
Суть позову полягає в тому, що законодавством визначено, що єдиний спосіб завершення виборчого процесу полягає в офіційному оприлюдненні результатів місцевих виборів і жодного іншого способу припинення виборів не передбачено. Таким чином, на думку партійців, тервиборчком перевищив свої повноваження. До того ж, рішення виборчої комісії, окрім іншого, повинно містити мотивувальну ч ... Читати далі »
Просмотров: 726 | Дата: 2009-03-12 | Рейтинг: 0.0/0

До школи – 23 березня. Карантин у тернопільських школах триватиме до кінця поточного тижня.
Таке рішення прийняли сьогодні, 11 березня, на засіданні міської надзвичайної протиепідемічної комісії.
— З понеділка, 16 березня, у школярів починаються весняні канікули, — повідомив начальник відділу загальної середньої освіти управління освіти міськради Ярослав Решетуха. — Діти відпочиватимуть тиждень, до 22 березня включно.
Згідно з навчальним планом, канікули у школярів повинні були розпочатися на тиждень пізніше.
— Наступне засідання протиепідемічної комісії проведуть у п’ятницю, 13 березня, — каже пан Решетуха. — Спеціалісти відстежуватимуть, наскільки змінився рівень захворюваності серед школярів і дошкільнят.
4 березня, коли оголосили про початок карантину, показник захворюваності на грип і ГРВІ серед тернополян становив 123,77 випадків на 10 тис. населення. Сьогодні він знизився до 101,12.
Просмотров: 881 | Дата: 2009-03-12 | Рейтинг: 0.0/0

15 мешканців Тернопілля зголосилося від початку цього року служити в армії за контрактом, ще 30 оформляють документи. Як каже Олександр Музиченко, начальник 162-го територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом, цього року бажаючих служити за контрактом більше, ніж минулоріч.  Одна з причин такої популярності контрактної служби – фінансово-економічна криза.
Олександр Музиченко: «У зв’язку з кризою бажаючих проходити військову службу за контрактом збільшилась. Якщо раніше йшли на військову службу в основному громадяни призовного віку, то зараз вже йдуть люди і колишні підприємці, люди віком 30 – 35 років».
Служити в армії за гроші може кожен віком від вісімнадцяти до сорока років. Перший контракт укладається на 3 роки. Якщо раніше набирали контрактників з середньою спеціальною та вищою освітою, а також тих, хто відслужив строкову службу, то тепер іти в армію на контрактній основі можуть юнаки після закінчення одинадцятого класу.< ... Читати далі »
Просмотров: 872 | Дата: 2009-03-12 | Рейтинг: 0.0/0

Відкритий турнір з боксу «Лицарі Батьківщини» минулої суботи пройшов у Тернополі. Участь у спортивному заході взяло 20 юних бійців. За словами організатора турніру, голови ТОМГО ВО «Батьківщина молода» Ігоря Яворського, такі спортивні заходи в наш час є надзвичайно актуальними. Адже для багатьох підлітків – це чи не єдина можливість позбутися шкідливого впливу вулиці.
Ігор Яворський: «Ми вирішили корінь зла ламати з самого низу. І коли ми дітей заберемо з вулиць, тоді, відповідно, проблема дитячої наркоманії, алкоголізму, злочинності відпаде».
Усі поєдинки на боксерському ринзі судив рефері, відомий у минулому боксер, а нині – тренер Іван Савченко. Він задоволений тим, що в наш час бокс активно розвивається. І хоч більшість дітей цим видом спорту займається лише кілька місяців, він покладає на них великі надії.
Іван Савченко: «У цьому році ми маємо провести як мінімум два чемпіона України!»
Надалі, за словами організаторів, турніри з боксу «Лицарі Батьк ... Читати далі »
Просмотров: 898 | Дата: 2009-03-12 | Рейтинг: 0.0/0

У минулому році на великих та середніх підприємствах області працювало понад 109 тисяч жінок. Традиційно, зайнятість представниць слабкої статі переважає в охороні здоров’я і наданні соціальної допомоги, освіті, а також у готельно-ресторанному бізнесі. Такі дані навели в Головному управлінні статистики в Тернопільській області.
Як зазначили у відомстві, жінкам характерна менша мобільність на ринку праці, аніж чоловікам – як за рівнем прийому, так і за рівнем звільнення з роботи. Саме тому, кажуть фахівці, показники у жінок значно нижчі.
Поряд з тим, у представниць прекрасної статі нижча й оплата праці. Зокрема, середньомісячна заробітна плата жінок у минулому році становила 1219 гривень. А це майже на 15% менше, ніж у чоловіків.
Матеріал взятий з сайту SmileTV.te.ua
Просмотров: 770 | Дата: 2009-03-12 | Рейтинг: 0.0/0