Головна » 2009 » Березень » 12 » "Пора" подає в суд на Тернопільську ТВК
0:54 AM
"Пора" подає в суд на Тернопільську ТВК
Як повідомив голова Тернопільської обласної організації ГП "Пора" Іван Сороколіт, від імені партії-суб’єкта виборчого процесу подано позов до Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії. Про це 10 березня повідомила прес-служба партії.
„Ми підготували адміністративний позов про визнання нечинним та скасування рішення ТВК, оскільки впевнені, що їхнє рішення № 87 «Про припинення виборчого процесу з позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року» прийняте з перевищенням повноважень, тому повинно бути та скасоване”, - прокоментував Сороколіт.
Суть позову полягає в тому, що законодавством визначено, що єдиний спосіб завершення виборчого процесу полягає в офіційному оприлюдненні результатів місцевих виборів і жодного іншого способу припинення виборів не передбачено. Таким чином, на думку партійців, тервиборчком перевищив свої повноваження. До того ж, рішення виборчої комісії, окрім іншого, повинно містити мотивувальну частину з посиланням на обставини, що зумовили розгляд питання та посилання на конкретні положення нормативно-правових актів або рішення Центральної виборчої комісії або судові рішення, якими мала би керуватись комісія при прийнятті рішення.
„Як нам відомо, Постанова Верховної Ради України № 3686 «Про визнання такою, що втратила чинність Постанови Верховної Ради України «Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради» від 18 грудня 2008 року у жодний спосіб офіційно не оприлюднена, - продовжує Іван Сороколіт, - Тому нам незрозуміло, на який нормативний документ опиралась ТВК, приймаючи рішення”.
Також подано клопотання про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, де суд просять зупинити дію рішення Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії № 87 від 06 березня 2009 року «Про припинення виборчого процесу з позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року» та заборонити Тернопільській обласній територіальній виборчій комісії у будь-який спосіб оприлюднювати рішення Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії № 87 від 06 березня 2009 року «Про припинення виборчого процесу з позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року».
Переглядів: 691 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0