Головна » 2009 » Березень » 14 » Тернопіль – це маленький тест, який відображає нинішню форму правління всієї України – В. Ющенко
0:16 AM
Тернопіль – це маленький тест, який відображає нинішню форму правління всієї України – В. Ющенко
Тернопіль – це маленький тест, який відображає нинішню форму правління всієї України – в даному разі перевагу тоталітаризму над демократією та свободою. Так охарактеризував глава держави Віктор Ющенко ситуацію, яка склалася на Тернопільщині навколо проведення виборів до обласної ради під час зустрічі зі студентами та викладачами Тернопільського національного економічного університету в рамках робочої поїздки в наш край.
Становище, в якому наразі опинилась Тернопільська область, Президент України називає продовженням мукачівського експерименту 2004 року, коли «жуліки від влади маніпулювали законом та вибором».
Віктор Ющенко наголосив, що мати право вибору – це імперативне право, закріплене в Конституції України. А тому виборчий процес не вправі зупинити ніхто, в тому числі й Верховна Рада. І в даному разі, як зазначив Президент, не існує жодної причини, яка б виправдала доцільність не проводити вибори, а отже – не надати людям права здійснити своє волевиявлення.
«Переможе або партійна номенклатура, або закон», – наголосив Віктор Ющенко. Він закликав громаду області відповідально поставитися до питання виборів. Глава держави висловив сподівання, що цей іспит Тернопільщина пройде гідно.
Окрім зустрічі зі студентами ТНЕУ, в рамках візиту на Тернопільщину глава держави відвідав підприємство «Сумітомо Електрик Борднетце – Україна».
Під час поїздки главу держави супроводжували заступник глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний та Міністр освіти і науки Іван Вакарчук.
Матеріал взятий з сайту SmileTV.te.ua
Переглядів: 750 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 5.0/1