Головна » 2009 » Березень » 14
Управління освіти міської ради оголосило конкурс на кращий дизайн подвір’я загальноосвітніх шкіл Тернополя.
Як розповів начальник міського управління освіти Олександр Остапчук, конкурс триватиме 2 місяці (березень-квітень), відтак спеціальна комісія оцінюватиме роботу дирекції щодо облаштування зовнішнього вигляду шкільного приміщення та прилеглої території.
Основну увагу звертатимуть на оригінальність клумб, висадку квітів, кущів, наявність зон відпочинку для дітей, наявність пам’ятних знаків і символів.
«Традиційно ми проводимо двомісячник благоустрою, а цього року вперше організовуємо конкурс естетичного характеру, - зазначив Олександр Остапчук. - Сподіваємось, що у такий спосіб разом покращуватимемо умови для відпочинку дітей, щоб у приємному красивому середовищі школи вони формували свою естетичну культуру та позитивне сприйняття світу».
Просмотров: 1029 | Дата: 2009-03-14 | Рейтинг: 0.0/0

Прокурорська перевірка, проведена у Тернопільському національному економічному університеті, встановила, що 48 студентів незаконно позбавили стипендії на суму 25 440 грн. Про це повідомила прес-секретар прокурора Тернопільської області Леся Долішна.
Зокрема, наказ ректора від 13 лютого 2009 року, виданий згідно з протоколом засідання стипендіальної комісії юридичного факультету, призупиняв виплату стипендій, матеріальної допомоги деяким студентам. Мотивували «порушенням ними навчальної дисципліни».
Оскільки жоден нормативний акт не передбачає позбавлення студентів стипендій за вказаним формулюванням, прокуратурою міста Тернополя опротестовано відповідний наказ ректора університету та зобов’язано вуз виплатити студентам гроші.
Документ прокурорського реагування задоволено.
Просмотров: 783 | Дата: 2009-03-14 | Рейтинг: 0.0/0

Приблизно 2 млн грн втрат бюджету у вигляді несплачених податків спричинили організатори “конвертаційного” центру, який нещодавно викрила податкова міліція.
Організатори центру, використовуючи реквізити підприємств з ознаками фіктивності, виписували від їхнього імені первинні бухгалтерські документи, повідомляють у податковій міліції ДПА в області. На підставі цих документів реально діючі суб’єкти господарювання перераховували на розрахункові рахунки фірм з ознаками фіктивності кошти за нібито придбані товари, роботи і послуги.
“Конвертаційний” центр сприяв реально діючим суб’єктам господарювання у мінімізації податкових зобов’язань шляхом безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ і валових витрат із податку на прибуток.
Послугами центру користувалися декілька десятків підприємств Вінницької, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Київської областей.
Засновниками центру є жителі іншої області, але основне підприємство зареєстроване у Т ... Читати далі »
Просмотров: 795 | Дата: 2009-03-14 | Рейтинг: 0.0/0

На замовлення філії «Тернопільська дорожня мостова дільниця» Шумський районний центр зайнятості організував міні-ярмарок вакансій. Роботодавець мав потребу у електрогазозварниках, монтажниках металоконструкцій, бетонярах, арматурниках, механіках будівельних машин та водієві для формування бригади з будівництва моста на трасі Львів-Київ поблизу міста Гощі Рівненської області.
Директор філії Юрій Левкович розповів учасникам ярмарку про вимоги до претендентів, умови праці та її оплати, а також про те, що до будівельного об’єкта робітників буде доставляти транспорт підприємства. Метод роботи – вахтовий. Коштом роботодавця надаватиметься житло та харчування. Керівник філії зауважив, що фінансування будівництва здійснює Європейський банк реконструкції та розвитку у рамках підготовки до "Євро-2012".
Під час міні-ярмарку з числа безробітних роботодавець відібрав 15 необхідних фахівців, які мають досвід у будівництві мостів. Більшість із них - мешканці села Загайці, д ... Читати далі »
Просмотров: 849 | Дата: 2009-03-14 | Рейтинг: 5.0/2

Президент Віктор Ющенко сьогодні направив до Конституційного Суду подання, в якому просить визнати неконституційною постанову Верховної Ради про скасування позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради. Про це повідомила заступник керівника президентського Секретаріату - представник Президента в Конституційному Суді Марина Ставнійчук.
На переконання Глави держави, вказане рішення парламенту суперечить одночасно кільком нормам Основного Закону. Насамперед, ВР не має інших повноважень, ніж ті, що закріплені в Конституції. У головному правовому документі держави чітко вказано, що парламент може тільки призначати чергові або позачергові вибори до органів місцевого самоврядування, але не має повноваження скасовувати чи припиняти їх у будь-який спосіб. Ця вимога визначає і неможливість визнання такою, що втратила чинність, парламентської постанови про призначення виборів.
М.Ставнійчук наголосила, що Конституційний Суд вже давав роз'яснення щодо меж по ... Читати далі »
Просмотров: 717 | Дата: 2009-03-14 | Рейтинг: 0.0/0

Питання про повернення приміщення міській організації КУНу, відібране у них рішенням сесії 26 лютого, депутати 12 березня не розглядали, незважаючи на пікет прихильників цієї політсили.
Із прапорами і плакатами під мерію "кунівці" прийшли вже втретє, адже частина депутатів на зірваному засіданні міськради 5 березня пообіцяла партійцям, що їхнє питання розглянуть, щойно зберуться всі народні обранці тернополян.
- Це питання не можна включати до порядку денного, - пояснює міський голова Роман Заставний. - Не зривайте сесію. Такий закон. А я не буду чинити протизаконних дій...
Як пояснив керівник юридичного відділу міськради Олександр Печіль, а також представник міської прокуратури, рішення, прийняте 26 лютого, згідно з яким кімнату розміром 24 кв. м, що у будівлі на бульв. Шевченка, 3, у КУНу відібрали, вже набуло чинності. Відповідно, питання про скасування цього рішення депутатів справді має знову пройти всю процедуру - через подачу заяви і розгляд у відпо ... Читати далі »
Просмотров: 716 | Дата: 2009-03-14 | Рейтинг: 0.0/0

Джазові обробки українських народних пісень, а також прем'єру концерту для фортепіано з оркестром №2 (соль-мажор) у трьох частинах послухали тернополяни 11 березня в обласній філармонії.
Ці твори прозвучали у виконанні київського піаніста й композитора Олександра Саратського і камерного оркестру філармонії під керівництвом Мирослава Кріля.
Пан Саратський завітав до Тернополя в рамках свого першого Всеукраїнського концертного туру і вдруге після свого попереднього виступу в нашому місті, що відбувся ще 30 років тому.
Олександр Саратський, за його словами, залишився задоволений співпрацею з камерним оркестром обласної філармонії. На його думку, цьому колективу теж було цікаво поекспериментувати, оскільки джаз класичні музиканти грають рідко.
Олександр Саратський в своїй творчості поєднує джаз із класикою, тяжіючи до філармонійного джазу. Своє майбутнє бачить за джазовими обробками українських народних пісень.
Музикант у своєму доробку має наразі дев'ят ... Читати далі »
Просмотров: 729 | Дата: 2009-03-14 | Рейтинг: 0.0/0

Тернопіль – це маленький тест, який відображає нинішню форму правління всієї України – в даному разі перевагу тоталітаризму над демократією та свободою. Так охарактеризував глава держави Віктор Ющенко ситуацію, яка склалася на Тернопільщині навколо проведення виборів до обласної ради під час зустрічі зі студентами та викладачами Тернопільського національного економічного університету в рамках робочої поїздки в наш край.
Становище, в якому наразі опинилась Тернопільська область, Президент України називає продовженням мукачівського експерименту 2004 року, коли «жуліки від влади маніпулювали законом та вибором».
Віктор Ющенко наголосив, що мати право вибору – це імперативне право, закріплене в Конституції України. А тому виборчий процес не вправі зупинити ніхто, в тому числі й Верховна Рада. І в даному разі, як зазначив Президент, не існує жодної причини, яка б виправдала доцільність не проводити вибори, а отже – не надати людям права здійснити своє волевиявленн ... Читати далі »
Просмотров: 750 | Дата: 2009-03-14 | Рейтинг: 5.0/1

24 березня 2009 року у Тернополі, на Театральному майдані, з 10 до 15 години, відбудеться акція до всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, під час якої проводитимуть безкоштовні флюорографічні обстеження органів грудної клітки цифровими флюорографами.
Також можна буде отримати консультації обласних лікарів-фтизіатрів, лікарів-методистів «Центру здоров’я».
Крім того, проведуть соціологічне опитування дітей, підлітків, молоді, дорослого населення з питань поширення та профілактики туберкульозу й основ ведення здорового способу життя.
Просмотров: 805 | Дата: 2009-03-14 | Рейтинг: 0.0/0