Головна » 2009 » Березень » 14 » Марно під Тернопільською мерією пікетували КУНівці
0:31 AM
Марно під Тернопільською мерією пікетували КУНівці
Питання про повернення приміщення міській організації КУНу, відібране у них рішенням сесії 26 лютого, депутати 12 березня не розглядали, незважаючи на пікет прихильників цієї політсили.
Із прапорами і плакатами під мерію "кунівці" прийшли вже втретє, адже частина депутатів на зірваному засіданні міськради 5 березня пообіцяла партійцям, що їхнє питання розглянуть, щойно зберуться всі народні обранці тернополян.
- Це питання не можна включати до порядку денного, - пояснює міський голова Роман Заставний. - Не зривайте сесію. Такий закон. А я не буду чинити протизаконних дій...
Як пояснив керівник юридичного відділу міськради Олександр Печіль, а також представник міської прокуратури, рішення, прийняте 26 лютого, згідно з яким кімнату розміром 24 кв. м, що у будівлі на бульв. Шевченка, 3, у КУНу відібрали, вже набуло чинності. Відповідно, питання про скасування цього рішення депутатів справді має знову пройти всю процедуру - через подачу заяви і розгляд у відповідних комісіях. Лише тоді воно потрапить до порядку денного наступної сесії. Це спричинило протест "кунівців": ті, хто стояв біля входу до мерії, увімкнули сирену, а голова обласного КУНу Володимир Чибрас пішов до трибуни, хоча йому слова ніхто не надавав.
- Мер розірвав договір про оренду приміщення, навіть не повідомивши нас... - намагався пояснити політик, але Роман Заставний не дав йому договорити.
Врешті дійшло до гострої словесної перепалки між паном Чибрасом і міським головою. "Кунівцям" і тим депутатам, хто підтримував їхнє право на приміщення, це нічого не дало. Партійці, нічого не добившись, розійшлися.
Депутати Богдан Дригуш і Микола Дупай, з ініціативи яких відібрали приміщення у КУНу, почали жваво щось обговорювати, коли помітили, що до зали зайшов керівник обласного КУНу Володимир Чибрас.
Переглядів: 715 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0