Головна » 2009 » Березень » 14 » Викрили “конвертаційний” центр
1:03 AM
Викрили “конвертаційний” центр
Приблизно 2 млн грн втрат бюджету у вигляді несплачених податків спричинили організатори “конвертаційного” центру, який нещодавно викрила податкова міліція.
Організатори центру, використовуючи реквізити підприємств з ознаками фіктивності, виписували від їхнього імені первинні бухгалтерські документи, повідомляють у податковій міліції ДПА в області. На підставі цих документів реально діючі суб’єкти господарювання перераховували на розрахункові рахунки фірм з ознаками фіктивності кошти за нібито придбані товари, роботи і послуги.
“Конвертаційний” центр сприяв реально діючим суб’єктам господарювання у мінімізації податкових зобов’язань шляхом безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ і валових витрат із податку на прибуток.
Послугами центру користувалися декілька десятків підприємств Вінницької, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Київської областей.
Засновниками центру є жителі іншої області, але основне підприємство зареєстроване у Тернополі. Центр діяв протягом 2007-2008 років. Залучені до його діяльності підприємства займалися торгово-посередницькою діяльністю.
Підприємства центру були зареєстровані на підставних осіб. Одне з цих підприємств звітувало у ДПІ про відсутність господарської діяльності, інше у додатках №5 до декларацій із ПДВ розділу “Податковий кредит” відображало індивідуальні податкові номери неіснуючих підприємств.
За даним фактом порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво), зазначає пан Банах. Триває слідство.
Переглядів: 790 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0