Головна » 2009 » Березень » 23 » Тернопільська обласна дитяча лікарня отримала нове обладнання для діагностики та лікування зору
9:22 PM
Тернопільська обласна дитяча лікарня отримала нове обладнання для діагностики та лікування зору
Тернопільська обласна комунальна дитяча лікарня отримала нове обладнання для діагностики та лікування зору. Два офтальмоскопи та один автоматичний проектор знаків з пультом і налаштуванням кріплення, передані лікувальному закладу в безоплатне користування.
Майже 60 тисяч гривень для цього в минулому році зібрали на Тернопільщині волонтери – в рамках Всеукраїнської благодійної акції «Почуйте всі!». Частину коштів отримано від фонду «Серце до серця».
Анжела Мойсеюк, головний дитячий офтальмолог управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА: «Цей офтальмоскоп необхідний для ретельного вивчення очного дна. У нас в останні роки почали виживати діти з критичною ваговою масою. І саме в цих недоношених діток розвивається грізне ускладнення, яке може закінчитися сліпотою. І для того, щоб його вчасно виявити і побачити, необхідний саме такий апарат».
Втім, на досягнутому благодійники не зупиняються. 6 лютого губернатор області Юрій Чижмарь видав розпорядження щодо створення робочої групи, яка займатиметься проведенням на Тернопільщині чергового етапу Всеукраїнської благодійної акції «Почуйте всі!». Цього року вона проходитиме з 1 по 10 травня в кожному районному центрі. Для її проведення буде залучено учнів та студентів. У рамках акції відбуватимуться благодійні концерти, ігротеки, спортивні змагання, конкурси плакатів і малюнків, а також виставки.
Матеріал взятий з сайту SmileTV.te.ua
Переглядів: 1028 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0