Головна » 2009 » Березень » 23
З 1 квітня для рибалок починається весняно-літня заборона на вилов риби, інших водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області.
Як поінформувала провідний іхтіолог області Інна Гоч, на всіх рибогосподарських водних об’єктах, включаючи водойми, які знаходяться у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду Тернопільської області, з 1 квітня до 10 червня 2009 року встановлено період нересту риби та інших водних живих ресурсів.
Відповідно, усі згадані рибогосподарські водні об’єкти краю на період нересту оголошуються нерестовищами.
У нерестовий період заборонено проведення у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових робіт, видобуток гравію та пiщано-ракушкової сумiшi, а також - пересування будь-яких плавзасобів, за винятком проходу фарватером, транзитного проходу, виконання робіт зі встановлення бакенiв i у випадках надзвичайної потреби та крім суден спе ... Читати далі »
Просмотров: 1209 | Дата: 2009-03-23 | Рейтинг: 4.0/1

Туристичний клуб "Кристал"
"Галицький фотоклуб" спільно з Неофіційне велооб’єднання „Шприха” проводить відкритий фотоконкурс на тему - «Велосипед». Конкурс присвячений до дня велосипедиста в місті Тернополі.
Фотоконкурс «Велосипед» є некомерційним, культурним суспільним заходом, не спрямованим на одержання прибутку Учасниками Фотоконкурсу.
Тема фотоконкурсу: "День Велосипедиста".
Мета фотоконкурсу "Велосипед":
  • Популяризація велосипеда, як засобу пересування по місту;
  • Розвиток велосипедної громади в Тернополі;
  • Залучення молоді до здорового, активного способу життя;
  • Розвиток ек ... Читати далі »
Просмотров: 1327 | Дата: 2009-03-23 | Рейтинг: 4.0/1

В основу сюжету вистави лягла п’єса Івана Карпенка-Карого “Сто тисяч”. У ній йдеться про те, як заможний селянин Герасим Калитка вирішив купити в єврея фальшиві гроші і за них придбати землю.
Прем’єра комедії “Сто тисяч” пройшла 21 березня з аншлагом.
Ця п’єса зачіпає теми актуальні й дотепер. Люди теж стикаються із земельними негараздами і вічною проблемою вибору, а саме — яким чином можна збагатитися.
Під час прем’єри у залі 21-22 березня усі місця були зайняті. Коштували квитки від 15 до 25 грн.
Просмотров: 943 | Дата: 2009-03-23 | Рейтинг: 0.0/0

Регіональне відділення Фонду державного майна України в Тернопільській області продало пакет акцій ВАТ «Цукровий завод «Поділля».
Пакет акцій ВАТ «Цукровий завод «Поділля» у кількості 9 964 892 акцій, що складає 55,77 % статутного капіталу, продали за 2 млн 491 тис. 223 грн на торгах в Івано-Франківській філії Української фондової біржі.
Пакет акцій згаданого товариства придбала юридична особа.
Просмотров: 1262 | Дата: 2009-03-23 | Рейтинг: 5.0/1

За інформацією Тернопільського міського центру з нарахування і виплати допомог, конкурсна комісія з відбору банків (у яких за згодою пенсіонерів та отримувачів допомоги можуть відкриватися рахунки для виплати пенсій та грошової допомоги) вирішила достроково розірвати договір з обслуговування громадян з виплати пенсій та грошової допомоги із ВАТ КБ «Надра» та ТОВ «Укрпромбанк».
У зв’язку з цим, Тернопільський міський центр з нарахування і виплати допомог звертається до одержувачів різних видів допомог, які обслуговуються у згаданих банківських установах, терміново, до 25 березня, відкрити рахунки в інших банках.
В іншому випадку кошти будуть перераховані на поштові відділення за місцем проживання одержувачів допомог.
Просмотров: 1229 | Дата: 2009-03-23 | Рейтинг: 1.5/2

«Свобода» відстояла вибори на Тернопіллі і перемогла» – такою була тема прес-конференції заступника голови ВО «Свобода» депутата Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича, що відбулася учора. Про це повідомили у прес-службі ВО «Свободи».
За словами Олександра Сича, «Свобода» готова і не боїться судових процесів, до яких апелює БЮТ після виборів до Тернопільської обласної ради, оскільки вірить, що, при повторних виборах вона набере ще більше голосів, а БЮТ зазнає ще більшої поразки. Свою перемогу ВО «Свобода» оцінює як «намагання нації стати на захист своїх прав та цінностей». Низький рейтинг БЮТу «свободівці»  пояснюють намаганнями зірвати вибори та розчаруванням людей у спроможності цієї політичної сили виконати обіцянки.
Водночас, Олександр Сич переконаний у тому, що перемога «Єдиного Центру» базується на застосуванні адмінресурсу та брудних політтехнологій, а перемога Партії регіонів – на проросійській агітації через Почаївську Лавру, яка належ ... Читати далі »
Просмотров: 939 | Дата: 2009-03-23 | Рейтинг: 1.0/1

Невдовзі своє професійне свято відзначатимуть майстри сцени, а  з ними – і мільйони глядачів. Щорічно 27 березня усі актори світу об’єднуються духом і відзначають Міжнародний день театру. Не стане винятком у цей день і Тернопільський обласний академічний драматичний театр імені Тараса Шевченка.
У п’ятницю там відбудеться святкова концертна програма. Привітати тернопільських акторів прийде чимало відомих творчих колективів Тернополя, виступи яких стануть своєрідними подарунками до професійного свята. Вітатимуть їх у цей день також і представники влади.
Напередодні свята директор драмтеатру Ігор Сачко розповів про досягнення, а також існуючі сьогодні проблеми у храмі мистецтв. Наразі, за його словами, театр перебуває у стані творчого ствердження. Нещодавно, 21 та 22 березня, актори представили своїм глядачам нову прем’єру – виставу «Сто тисяч». Також у творчому процесі зараз перебуває нова вистава «Як повернути чоловіка». Не покидається робота і над поповн ... Читати далі »
Просмотров: 1242 | Дата: 2009-03-23 | Рейтинг: 0.0/0

Печера «Млинки» стала ще довшою. Під час нещодавньої експедиції, учасники чортківського спелеологічного клубу «Кристал» нанесли на карту підземелля ще близько двох кілометрів нових лабіринтів. Новий район назвали «глобальним». Там спелеологи виявили  нехарактерні для «Млинків» великі зали, глибокі розпори і двоповерхове розташування ходів.
Юрій Зарембський, член спелеоклубу «Кристал», один із першовідкривачів району «Глобальний»: «Ми почали там копати. І нам пощастило, тому що ми потрапили в новий район. Ми подивились, що там не просто частинаходу, який був завалений, а це дійсно, можна сказати, ще одна нова печера».
Про наявність нерозвіданого району чортківські спелеологи здогадувались давно. У крайній західній точці підземелля була тріщина, з якої відчувалась тяга повітря. До того ж туди часом залітають кажани. Після цього остаточно вирішили, що за тріщиною має бути простір, і почали ї розробк ... Читати далі »
Просмотров: 1153 | Дата: 2009-03-23 | Рейтинг: 1.0/1

58,3% тернополян впевнені, що вибори депутатів обласної ради пройшли чесно і демократично. Особливо в цьому переконані ті, що прийшли на виборчі дільниці. Таких – понад 71,1%. Дослідження громадської думки у Тернополі провела Соціологічна група «Рейтинг». Із 16 по 18 березня опитано 800 мешканців міста.
Окрім того, з-поміж тих 19,9%, які переконані, що на виборах були значні фальсифікації, дві третини взагалі не брали участь у голосуванні. Кожен десятий з опитаних мав намір піти на виборчі дільниці, втім їх переконали, що вибори скасовані. Тож вони так і не проголосували.
Нагадаємо, дочасні вибори депутатів Тернопільської обласної ради відбулись 15 березня. А вже 19.03 новообраний представницький орган влади Тернопільщини провів своє перше засідання. Під час нього голова тервиборчкому Наталя Чуйко оголосила остаточні результати виборів. Між тим за позовом однієї з політичних сил публікувати результати голосування 18 березня заборонив Київський Окружний адміні ... Читати далі »
Просмотров: 910 | Дата: 2009-03-23 | Рейтинг: 0.0/0

Тернопільська обласна комунальна дитяча лікарня отримала нове обладнання для діагностики та лікування зору. Два офтальмоскопи та один автоматичний проектор знаків з пультом і налаштуванням кріплення, передані лікувальному закладу в безоплатне користування.
Майже 60 тисяч гривень для цього в минулому році зібрали на Тернопільщині волонтери – в рамках Всеукраїнської благодійної акції «Почуйте всі!». Частину коштів отримано від фонду «Серце до серця».
Анжела Мойсеюк, головний дитячий офтальмолог управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА: «Цей офтальмоскоп необхідний для ретельного вивчення очного дна. У нас в останні роки почали виживати діти з критичною ваговою масою. І саме в цих недоношених діток розвивається грізне ускладнення, яке може закінчитися сліпотою. І для того, щоб його вчасно виявити і побачити, необхідний саме такий апарат».
Втім, на досягнутому благодійники не зупиняються. 6 лютого губернатор області Юрій Чижмарь видав розпорядження щодо ... Читати далі »
Просмотров: 1022 | Дата: 2009-03-23 | Рейтинг: 0.0/0