Головна » 2009 » Березень » 23 » Актори тернопільського драмтеатру готуються до професійного свята – Міжнародного дня театру
9:36 PM
Актори тернопільського драмтеатру готуються до професійного свята – Міжнародного дня театру
Невдовзі своє професійне свято відзначатимуть майстри сцени, а  з ними – і мільйони глядачів. Щорічно 27 березня усі актори світу об’єднуються духом і відзначають Міжнародний день театру. Не стане винятком у цей день і Тернопільський обласний академічний драматичний театр імені Тараса Шевченка.
У п’ятницю там відбудеться святкова концертна програма. Привітати тернопільських акторів прийде чимало відомих творчих колективів Тернополя, виступи яких стануть своєрідними подарунками до професійного свята. Вітатимуть їх у цей день також і представники влади.
Напередодні свята директор драмтеатру Ігор Сачко розповів про досягнення, а також існуючі сьогодні проблеми у храмі мистецтв. Наразі, за його словами, театр перебуває у стані творчого ствердження. Нещодавно, 21 та 22 березня, актори представили своїм глядачам нову прем’єру – виставу «Сто тисяч». Також у творчому процесі зараз перебуває нова вистава «Як повернути чоловіка». Не покидається робота і над поповненням  дитячого репертуару.
Загалом же як зізнався Ігор Сачко, великою перепоною у роботі театру стала економічна криза. Через неї, зокрема, цього року не відкриється сезон уже традиційних Тернопільських театральних вечорів. Натомість велику вдячність директор театру висловив глядачам, які, не дивлячись на складну економічну ситуацію в країні, постійно підтримують заклад і повсякчас його відвідують. Адже саме з глядача, наголошує він, і починається будь-який театр.
Ігор Сачко жартома зізнався, що найкращим дарунком від влади у Міжнародний день театру для його закладу стали б 10 мільйонів гривень, автобус, легковий автомобіль та ще деякі необхідні речі.
Матеріал взятий з сайту SmileTV.te.ua
Переглядів: 1246 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0