Головна » 2009 » Березень » 25 » У Тернополі стартував проект «Студенти для органів місцевого самоврядування-2009»
1:13 AM
У Тернополі стартував проект «Студенти для органів місцевого самоврядування-2009»
Найближчим часом Тернопільська міська рада поповниться шістьма студентами, які проходитимуть стажування в органах місцевого самоврядування відповідно до проекту громадської організації «Молодіжна альтернатива».
Як розповів керівник цієї організації в місті Тернополі Ігор Процик, щороку з 2003 року близько 120 студентів з 21 міста проходять стажування у міських та обласних радах своїх міст. Відбір проходить шляхом проведення конкурсу, а стажування триває протягом 5 місяців по 4 години на день. Передбачено також щомісячну звітність за свою роботу. За весь період, до речі, виплачується стипендія.
«Крім того, за час стажування студенти будуть мати можливість відвідувати тренінги та семінари, які будуть проходити у м. Києві, писати статті до збірника на запропоновані теми, а також взяти участь в екскурсії до Верховної Ради України», - повідомив пан Ігор.
Детальніше про стажування можна дізнатися на сайті www.ya.org.ua або у координатора проекту в Тернопільській області Ігоря Процика за тел. 8 (063) 4546661.
Для довідки: Метою даного проекту є підвищення професійної освіти молоді, отримання професійного досвіду студентами та залучення їх до активної участі у житті свого міста, через організацію роботи у органах місцевого самоврядування. Протягом періоду стажування студенти – учасники проекту будуть займатися моніторингом засобів масової інформації, редагуванням нормативно-правових документів та підготовкою їх до друку, аналізом документів з питань економічного, політичного, соціального розвитку міста, перекладом нормативно - правових актів інших країн, готувати відповіді на запити та листи до депутатів.
Переглядів: 985 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 5.0/2