Головна » 2009 » Березень » 25
У Тернополі почав діяльность осередок всеукраїнської молодіжної організації «Національний Альянс».
На конференції були присутні близько 15 студентів місцевих навчальних закладів. З вступним словом виступив голова ВМГО "Національний Альянс" Ігор Гузь, який наголосив на основних аспектах діяльності організації на найближчий період. Після цього було обрано голову осередку, ним став студент історичного факультету Тернопільського педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка - Дмитро Батожний. Також було обрано провід організації та затверджений план роботи найближчий період, зокрема складено перелік проведення заходів на перший та другий квартал поточного року.
Варто відмітити акції тернопільського НА по засудженню дій НКВС та проведення вишколу для членства Тернопільського осередку організації. Також спільно були обговорені можливості співпраці з іншими молодіжни ... Читати далі »
Просмотров: 1535 | Дата: 2009-03-25 | Рейтинг: 0.0/0

На Тернопільщині під час акції «Почуйте всі!», яка проходила у 2008 році, зібрали 57 931,46 грн. Акція мала на меті благодійну допомогу дітям з вадами зору і полягала у суспільному зборі коштів для закупівлі медичного обладнання, яке буде встановлено в обласній дитячій лікарні та обслуговування на якому здійснюватиметься безкоштовно.
За зібрані кошти закупили два офтальмоскопи SIGMA 150 (на 50 449 грн) і автоматичний проектор знаків ACP-8EM з пультом та настройкою кріплення (19 176 грн). Частину грошей на закупівлю цього обладнання отримано від Фонду «Серце до серця».
Закуплене медобладнання передали головному дитячому офтальмологу області Анжелі Мойсеюк для безоплатного користування Тернопільською обласною дитячою лікарнею.
Подібного обладнання на Тернопіллі досі не було, каже обласний дитячий офтальмолог Анжела Мойсеюк.
— Такий офтальмоскоп необхідний для ретельного вивчення очного дна, — пояснює лікар. — Останніми роками в нас почали виживати діти з ... Читати далі »
Просмотров: 1155 | Дата: 2009-03-25 | Рейтинг: 0.0/0

У Тернопільській області члени дільничних комісій досі не отримали грошей за свою роботу на виборах обласної ради 15 березня. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова обласної державної адміністрації Юрій Чижмарь.
Як повідомляє УНІАН, за його словами, люди не отримали зарплату за січень, лютий та березень, всього на суму 8,5 млн грн. «Якщо сьогодні порушують кримінальну справу проти будь-якого підприємства, яке не виплачує заробітну плату, то чому ми сьогодні не можемо порушити кримінальну справу щодо тих, хто не оплачує оплату праці? Тому ми звернулися до Генеральної прокуратури, Кабінету міністрів, до Президента України та ряду народних депутатів з проханням розібратися у ситуації. Тим паче, що ухвала суду, згідно з якою заборонялося фінансувати вибори, скасована», – сказав Ю.Чижмарь.
Він зауважив, що всі інші статті, які стосувалися позачергових виборів до обласної ради, були профінансовані.
Відтак, переконаний голова обладміністрації, ... Читати далі »
Просмотров: 1029 | Дата: 2009-03-25 | Рейтинг: 0.0/0

У суботу, 21 березня, на Тернопільщині проводилося пробне зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), математики, хімії та фізики. За інформацією управління освіти і науки облдержадміністрації, у тестуванні взяли участь 2331 учасник з числа випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2009 року, учнів та студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації, випускників минулих років, що становить 92% від тих, хто зареєструвався.
Не з’явилося на тестування 210 осіб.
Для проведення пробного тестування було створено 24 пункти пробного тестування в усіх районних центрах області (18 пунктів) та в м. Тернополі (6 пунктів). Для цього використали 236 аудиторій, задіяли понад 500 педагогічних працівників.
На всіх пунктах пробного зовнішнього незалежного оцінювання чергували медичні працівники.
Спеціалісти управління освіти і науки Тернопільської ОДА повідомили, що результати проб ... Читати далі »
Просмотров: 1111 | Дата: 2009-03-25 | Рейтинг: 0.0/0

Тисячу порушень правил дорожнього руху зафіксували працівники ДАІ у Тернополі за 16-23 березня.
Також за цей період у місті сталося 4 аварії, в яких було травмовано четверо людей, повідомив інспектор міського відділу ДАІ Микола Ігнатченко. Найчастіше водії порушували швидкість, таких порушень — 375. Серед інших порушень, 44 проїзди на заборонений сигнал світлофора, 37 порушень правил обгону. 20 водіїв затримали за керування у стані алкогольного сп'яніння.
Просмотров: 1273 | Дата: 2009-03-25 | Рейтинг: 4.0/1

VII обласний конкурс перукарського мистецтва “Чарівна зачіска-2009” відбудеться 3 квітня у “Березолі”.
Конкурс проведуть, аби підвищувати професійну майстерність перукарів і задля підготовки команди перукарів області до участі у XIII Всеукраїнському чемпіонаті з перукарського мистецтва "Чарівна зачіска-2009", який відбудеться у вересні в Криму, розповіли в прес-службі обладміністрації. Інформацію стосовно умов участі у конкурсі можна отримати в оргкомітеті за телефонами: 52-20-87, 23-51-44.
Просмотров: 1150 | Дата: 2009-03-25 | Рейтинг: 5.0/1

Запрошують на нічний квест “Як не пошитися в дурні”
Всеукраїнська автомобільно-інтелектуальна гра “Quest.ua” відбудеться в суботу, 28 березня. Збір учасників — о 19.30 на парковці біля ТЦ “Орнава”.
Щоб взяти участь у квесті “Як не пошитися в дурні”, потрібно зареєструватися на сайті www.te.quest.ua, створити команду і подати заявку на гру, розповів один із організаторів нічної гонки Андрій Вацик.
Команди повинні мати з собою “стандартний набір квестера”: ліхтарик, запасні батарейки, заряджений мобільний, детальну карту міста, папір і ручку, а також телефон, КПК або ноутбук для доступу в Інтернет. Усі ці речі допоможуть автомобілістам у виконанні завдань. Детальнішу інформацію можна отримати за телефонами: 8 (095) 578-53-10 (Андрій), 8 (097) 855-85-78 (Володимир).
Просмотров: 1074 | Дата: 2009-03-25 | Рейтинг: 0.0/0

На вул Замковій, 16 відкрили магазин "Обирай українське".
Магазин поділений на два відділи — церковновної атрибутики та з товарами про Тернопільщину. В цьому відділі є усе, що потрібне туристам: книги та фотоальбоми про наш край, Зарваницю, Почаївську лавру, карти області, листівки, буклети, геральдика, розповідає власник магазину "Обирай українське" Євген Філь.
"Родзинкою" магазину є манекени козака та українки в національних строях, які виставили на вітрину. Їх за певний період часу переодягатимуть в інші строї.
У магазині також продають чоловічі та жіночі вишиванки, рушники, пасхальні рушники, а також футболки з патріотичними написами та атрибутикою, кераміку та вироби із дерева.
– Ми розробляємо 10 нових футболок із патріотичними мотивами, їх продаватимуть ближче до літа, – каже пан Філь.
Також у магазині продаватимуть літописи УПА, видані у Торонто. Ці літописи, за словами пана Філя, видані у трьох серіях – 9, 11 та 46 томів.
Для працівників ... Читати далі »
Просмотров: 1075 | Дата: 2009-03-25 | Рейтинг: 5.0/1

Близько 450 грн тепер cплачують тернополяни, які хочуть отримати закордонний паспорт. Ще на початку лютого він коштував на 150 грн менше.
- Постанову Кабміну, згідно з якою змінили ціну, прийняли 28 січня. Працювати за новими розцінками почали з 24 лютого, — розповідає заступник начальника обласного відділу громадянства і реєстрації фізосіб (ВГІРФО) Василь Коваль. — Наплив людей не зменшився. Ціна може "відлякати" хіба що 5% громадян. Решта людей, якщо вирішили виїхати за кордон, на ціну не зважають.
У Тернополі за перші два місяці цього року документи на закордонний паспорт здали близько двох тисяч людей. Від 24 лютого з усіх, хто подає документи на закордонний паспорт, стягують додатково 150 грн за фотографування. Чому саме настільки подорожчали ці послуги, в постанові Кабміну не вказали. Пан Коваль припускає, що зібрані за це гроші підуть на формування в Україні єдиної комп’ютерної бази адресних даних.
До речі, каже Василь Коваль, у Тернополі найбільші ... Читати далі »
Просмотров: 3240 | Дата: 2009-03-25 | Рейтинг: 3.6/5

Найближчим часом Тернопільська міська рада поповниться шістьма студентами, які проходитимуть стажування в органах місцевого самоврядування відповідно до проекту громадської організації «Молодіжна альтернатива».
Як розповів керівник цієї організації в місті Тернополі Ігор Процик, щороку з 2003 року близько 120 студентів з 21 міста проходять стажування у міських та обласних радах своїх міст. Відбір проходить шляхом проведення конкурсу, а стажування триває протягом 5 місяців по 4 години на день. Передбачено також щомісячну звітність за свою роботу. За весь період, до речі, виплачується стипендія.
«Крім того, за час стажування студенти будуть мати можливість відвідувати тренінги та семінари, які будуть проходити у м. Києві, писати статті до збірника на запропоновані теми, а також взяти участь в екскурсії до Верховної Ради України», - повідомив пан Ігор.
Детальніше про стажування можна дізнатися на сайті www.ya.org.ua або у координатора проекту в Тернопільській ... Читати далі »
Просмотров: 982 | Дата: 2009-03-25 | Рейтинг: 5.0/2