Головна » 2009 » Березень » 25 » На Тернопільщині на закупівлю медичного обладнання для лікування дітей з вадами зору зібрали 57 931,46 грн
2:41 AM
На Тернопільщині на закупівлю медичного обладнання для лікування дітей з вадами зору зібрали 57 931,46 грн
На Тернопільщині під час акції «Почуйте всі!», яка проходила у 2008 році, зібрали 57 931,46 грн. Акція мала на меті благодійну допомогу дітям з вадами зору і полягала у суспільному зборі коштів для закупівлі медичного обладнання, яке буде встановлено в обласній дитячій лікарні та обслуговування на якому здійснюватиметься безкоштовно.
За зібрані кошти закупили два офтальмоскопи SIGMA 150 (на 50 449 грн) і автоматичний проектор знаків ACP-8EM з пультом та настройкою кріплення (19 176 грн). Частину грошей на закупівлю цього обладнання отримано від Фонду «Серце до серця».
Закуплене медобладнання передали головному дитячому офтальмологу області Анжелі Мойсеюк для безоплатного користування Тернопільською обласною дитячою лікарнею.
Подібного обладнання на Тернопіллі досі не було, каже обласний дитячий офтальмолог Анжела Мойсеюк.
— Такий офтальмоскоп необхідний для ретельного вивчення очного дна, — пояснює лікар. — Останніми роками в нас почали виживати діти з критично малою масою. Саме у цих глибоко недоношених малят розвивається таке грізне ускладнення, як ретинопатія недоношених, що може закінчитися сліпотою. Аби своєчасно виявити цю патологію, потрібний такий апарат.
Благодійну акцію зі збору коштів на закупівлю медобладнання, як зазначив заступник голови ОДА Федір Шевчук, у нашій області проводять з 2006 року. Торік за сумою зібраних коштів Тернопільщина посіла 11-те місце серед областей України.
— Цьогоріч акція “Почуйте всі!” триватиме з 1 по 10 травня, — каже регіональний керівник всеукраїнського благодійного фонду “Серце до серця” Володимир Заверуха. — До її проведення залучать школярів, студентів, лідерів молодіжних і дитячих громадських організацій.
В рамках акції планують провести благодійні концерти, спортивні змагання, виставки і конкурси малюнків. Нагадаємо, у 2007 році представники фонду завезли на Тернопільщину пристрій для визначення вад слуху у новонароджених, а в квітні 2008 року обласна дитяча лікарня отримала хірургічний відсмоктувач, ларингоскоп та інше медобладнання для дітей із вадами слуху.
Переглядів: 1166 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 0.0/0