Головна » 2009 » Березень » 25 » Закордонний паспорт подорожчав наполовину
1:26 AM
Закордонний паспорт подорожчав наполовину
Близько 450 грн тепер cплачують тернополяни, які хочуть отримати закордонний паспорт. Ще на початку лютого він коштував на 150 грн менше.
- Постанову Кабміну, згідно з якою змінили ціну, прийняли 28 січня. Працювати за новими розцінками почали з 24 лютого, — розповідає заступник начальника обласного відділу громадянства і реєстрації фізосіб (ВГІРФО) Василь Коваль. — Наплив людей не зменшився. Ціна може "відлякати" хіба що 5% громадян. Решта людей, якщо вирішили виїхати за кордон, на ціну не зважають.
У Тернополі за перші два місяці цього року документи на закордонний паспорт здали близько двох тисяч людей. Від 24 лютого з усіх, хто подає документи на закордонний паспорт, стягують додатково 150 грн за фотографування. Чому саме настільки подорожчали ці послуги, в постанові Кабміну не вказали. Пан Коваль припускає, що зібрані за це гроші підуть на формування в Україні єдиної комп’ютерної бази адресних даних.
До речі, каже Василь Коваль, у Тернополі найбільші черги за паспортами виникають після різдвяних свят і влітку — перед сезонними роботами. Нині за день у пунктах області встигають протягом дня обслужити майже всіх, хто цього бажає.
У Тернополі документи на закордонний паспорт приймають на бульв. С.Петлюри, 6. Сплативши 450 грн, людина отримає паспорт через місяць. Терміновий документ, який обійдеться у 1000 грн, — видадуть за 10 днів.

Переглядів: 3251 | Додав: NemeZida | Рейтинг: 3.6/5