Головна » 2009 » Березень » 19
Територіальна виборча комісія опрацювала 100% бюлетенів на позачергових виборах до Тернопільської обласної ради. В результаті до ради проходять сім партій.
Тим часом, БЮТ уже заблокував Тернопільську облраду через суд. Справа в тому, що окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов депутата Тернопільської обласної ради Володимира Бойка до Центральної виборчої комісії, заборонивши Тернопільській територіальній виборчій комісії офіційно публікувати результати позачергових виборів до облради. Про це йдеться у відповідній ухвалі окружного адмінсуду, повідомляє УНІАН.

Бойко у своєму позові вимагав визнати протиправною бездіяльність Центрвиборчкому у зв’язку із продовженням виборчого процесу з проведення позачергових виборів до Тернопільської облради після 3 березня 2009 року, коли Верховна Рада скасувала свою постанову про призначення позачергових виборів у Тернопільській області.

Сього ... Читати далі »
Просмотров: 871 | Дата: 2009-03-19 | Рейтинг: 0.0/0

Враховуючи те, що найбільшу кількість голосів на виборах до Тернопільської обласної ради набрала ВО «Свобода», Блок УНП пропонує її представникам висунути свого кандидата на посаду голови облради, але з умовою, що ця особа, матиме не лише відповідні ділові та ораторські здібності, а й буде здатна консолідувати роботу депутатського корпусу та мінімізувати вплив економічної кризи. Про це йдеться у відповідній заяві народного депутата України, голови ТОО УНП, лідера Блоку УНП на тернопільських виборах Ярослава Джоджика.
На допомогу новому голові Блок УНП пропонує свою програму реалізації принципу економічного патріотизму, яка виведе Тернопілля з економічної кризи.Також Блок УНП закликає новообраних патріотів до швидких та рішучих дій. А саме: негайно розпочати роботу найвищого представницького органу влади в області; забезпечити відкрите і прозоре формування керівних органів новообраної ради; поновити роботу ради у правовому полі та переглянути всі незаконні рішенн ... Читати далі »
Просмотров: 747 | Дата: 2009-03-19 | Рейтинг: 0.0/0

Тернопільський БЮТ подякував мешканцям області, «які прислухалися до беззаперечної позиції щодо дотримання букви закону і не пішли на балогівські вибори». «Саме це є найвищим проявом справжньої демократії та свободи виборів», йдеться у відповідному зверненні. Про це повідомили 17 березня ЗІКу у прес-службі ТОО ВО партії «Батьківщина».
У зверненні, зокрема зазначається: «Ми будемо виконувати усі взяті на себе зобов’язання, а також усіма законними способами забезпечимо реалізацію в області програми діючого Уряду.
Разом із свідомими мешканцями Тернопільської області ми забезпечимо громадський контроль за владою.
Наша політична сила у регіоні працювала, працює і буде працювати в інтересах області та її мешканців і не допустить будь-яких розкрадань балогівським узурпатором Чижмарем та його поплічниками…
Тернопільський БЮТ стверджує і наполягає на тому, що порушення на виборах були масові і масштабні...».
Просмотров: 811 | Дата: 2009-03-19 | Рейтинг: 0.0/0

Сім політичних сил проходять до Тернопільської обласної ради за результатами позачергових виборів, що відбулися 15 березня.

Із 120 мандатів - 50 отримали депутати Всеукраїнського об'єднаня Свобода, 20 - представники Єдиного центру. Регіонали мають 14 мандатів, БЮТ - 12. УНП матиме 11 представників в облраді, Народний союз Наша Самооборона - 8 , і Блок Литвина - 5.

Кількість голосів виборців розподілилася таким чином: ВО "Свобода" – 154325; "Єдиний центр" – 63207; Партія регіонів – 43616; БЮТ – 36067; УНП – 35544; НСНУ – 24599, Блок Литвина – 16026 голосів виборців

Не подолали тривідсоткового бар'єру такі політичні сили:

Соціалістична партія України – 9258

Громадянська партія "ПОРА" – 6269

Конгрес українських націоналістів – 5370

Блок Народної самооборони – 2898

Комуністична партія України – 2295

"Велика Україна" – 2087

Аграрна партія – 1907

"Нова демократія" – 1335

"Нов ... Читати далі »

Просмотров: 845 | Дата: 2009-03-19 | Рейтинг: 0.0/0

Вибори на Тернопільщині пройшли без жодних інцидентів і правопорушень. Про це сьогодні на прес-конференції заявив начальник Управління МВС України в Тернопільській області Віталій Максимов.
У день виборів, за його словами, був задіяний практично весь особовий склад міліції. Одна тисяча 162 виборчі дільниці були повністю забезпечені охороною громадського порядку.
Крім того, як зазначив Віталій Максимов, за час виборів обласна міліція зафіксувала навіть зниження рівня злочинності – практично вдвічі. Якщо за добу в області реєструється від 70 до 100 злочинів, то в суботу і неділю їх число зменшилось до 46.
Також Віталій Максимов зачитав заяву Юрія Чижмаря, яку губернатор виголосив напередодні виборів інформаційному агентству УНІАН – з приводу нібито бездіяльності правоохоронців під час виборчого процесу. Насамперед звинувачення торкається самого начальника обласної міліції.
Такі звинувачення Віталій Максимов назвав безпідставними. Перед журналістами він пу ... Читати далі »
Просмотров: 874 | Дата: 2009-03-19 | Рейтинг: 0.0/0